Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έχει αρχίσει να εξοργίζει ακόμα και τους συμμάχους της στη Γερμανία αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg και προσθέτει ότι η πρόσφατη επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στο Βερολίνο έχει δημιουργήσει σκεπτισκισμό για το αν μπορεί να κάνει ότι χρειάζεται προκειμένου να θέσει ένα τέλος στο οικονομικό αδιέξοδο της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το Bloomberg που επικαλείται γερμανό αξιωματούχο ακόμα κι αν το κλίμα ήταν καλό στις συνομιλίες ανάμεσα στον πρωθυπουργό και την καγκελάριο Μέρκελ, μία βελτίωση στον τόνο δεν μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση της αντιπαράθεσης για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να ξεκλειδώσει η βοήθεια. 

Επιπλέον, μέλη των εταίρων του σοσιαλδημοκρατικού συνασπισμού της Μέρκελ, οι οποίοι επιδίωξαν μια μετριοπαθέστερη γραμμή για την Ελλάδα σε σχέση με το κόμμα της καγκελαρίου, δεν πείσθηκαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να επιλύσει την κρίση.

«Ό,τι προέρχεται από την Ελλάδα κινείται εντελώς προς τη λάθος κατεύθυνση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο σοσιαλδημοκράτης βουλευτής Γιοακίμ Πος, υπεύθυνος του SPD για την οικονομική πολιτική. «Η κατάσταση είναι πραγματικά ανησυχητική - είμαστε έκπληκτοι με τις εξελίξεις» πρόσθεσε. 

Το πρακτορείο Bloomberg επισημαίνει πως η δυσκολία του Τσίπρα να πείσει ακόμη και τους πιο μετρημένους γερμανικούς φορείς χάραξης πολιτικής ότι είναι στο σωστό δρόμο, εμπεδώνει μια σύγκρουση με τους Ευρωπαίους πιστωτές, καθώς η κυβέρνησή του ξεμένει από χρήματα και τονίζει πως άνω από ένα μήνα μετά τη συμφωνία για την παράταση του διάσωσης οι, Έλληνες  υπέβαλαν τα τελικά σχέδια για το πώς θα αντεπεξέλθουν στις προϋποθέσεις για την αποδέσμευση της βοήθειας. 

Ενδεικτικά το πρακτορείο αναφέρει ότι η καθυστέρηση οδήγησε τον Τόμας Όπερμαν, τον ηγέτη των Σοσιαλδημοκρατών στη γερμανική βουλή να συμμερίζεται την άποψη του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχετικά με το ενδεχόμενο ελληνικής εξόδου από την Ευρωζώνη.