Το πράσινο φως για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου που διαθέτει η κυβέρνηση στον ΟΛΠ άναψε ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο reuters που μεταδίδει δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της κίνας «Νέα Κίνα» (Xinhua) η Cosco και οι άλλοι διεκδικητές «μπορούν να υποβάλουν μια πολύ ανταγωνιστική προσφορά».

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός εβδομάδων αφότου υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση λόγω της αλλαγής της ελληνικής κυβέρνησης, προσέθεσε ο κύριος Δραγασάκης, σύμφωνα με το Νέα Κίνα.

Δρίτσας: Σαφής η κυβερνητική θέση για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ

«Η κυβερνητική θέση που έχει εξαγγελθεί στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ ήταν σαφής», διαμηνύει ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Θοδωρής Δρίτσας επισημαίνει πως «ό, τι δημοσιεύματα υπάρχουν σήμερα αναφορικά με αυτό το θέμα θα αποσαφηνιστούν αξιόπιστα και έγκαιρα μόνο μετά την επιστροφή της ελληνικής αντιπροσωπείας από την Κίνα».

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ο κ. Δρίτσας τόνισε: «Τα δημοσιεύματα αυτά δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν μεταβολή της θέσης της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα του λιμανιού του ΟΛΠ».