Οι συζητήσεις στο Brussels Group θα συνεχιστούν όλο το Σαββατοκύριακο, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές από τις Βρυξέλλες.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κοινοτικές πηγές σημείωναν ότι είναι ενθαρρυντικό σημάδι το ότι υπάρχει δέσμευση για εποικοδομητική συζήτηση, μετά τις συζητήσεις σε πολιτικό επίπεδο.

Ωστόσο, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι «απομένει ακόμη πολλή δουλειά» και πρόσθεταν:

Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι η ίδια η Ελλάδα πρέπει να προετοιμάσει τον συνολικό κατάλογο των μεταρρυθμίσεων κατά τρόπο που να πείθει ότι θα εφαρμοστούν οι δεσμεύσεις του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Επιπλέον, κοινοτικές πηγές υπενθύμιsαν ότι ο σκοπός των συναντήσεων στο Brussels Group είναι «να συζητήσουμε τις ελληνικές προτάσεις για μεταρρυθμίσεις και να βοηθήσουμε να διασφαλιστεί ότι η ελληνική λίστα μεταρρυθμίσεων είναι αξιόπιστη και ολοκληρωμένη».

Από την πλευρά τους, κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν ότι οι συζητήσεις διεξάγονται σε καλό κλίμα και τις χαρακτηρίζουν «ουσιαστικές και λεπτομερείς». Ωστόσο, σημειώνουν ότι υπάρχουν καθαρές διαφωνίες, καθώς η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να κάνει πίσω στις «κόκκινες γραμμές» της, που είναι το ασφαλιστικό, τα εργασιακά και οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Νωρίτερα, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου. 

Την ίδια ώρα, πηγές από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι η πλευρά των δανειστών εμφανίζεται αρκετά ανελαστική στο θέμα των δημοσιονομικών.

Σημειώνεται ότι το Brussels Group είναι εκείνο που ουσιαστικά θα ανάψει το «πράσινο φως» για την υποβολή της λίστας στο EuroWorking Group και έπειτα στο Eurogroup που θα δώσει και την τελική έγκριση, ξεκλειδώνοντας ενδεχομένως και κάποιο τμήμα από τη δόση των 7,2 δισ. ευρώ.