Τρικυμία προκάλεσαν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης για το κλείσιμο της συμφωνίας για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ.

Υπενθυμίζεται ότι όπως μετέδωσε το Reuters, ο Γιάννης Δραγασάκης δήλωσε στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας  «Νέα Κίνα» (Xinhua) ότι η Cosco και οι άλλοι διεκδικητές «μπορούν να υποβάλουν μια πολύ ανταγωνιστική προσφορά».

Μάλιστα, ο κ. Δραγασάκης με μήνυμα του στο Twitter ανέφερε ότι «οι πολιτικές προτεραιότητές μας επικεντρώνονται στο 'πώς θα παράγουμε χρήματα', 'πώς θα αναπτύξουμε την οικονομία' και 'πώς θα έχουμε λιγότερη ανεργία'».

Σε προγενέστερο tweet, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναπαρήγαγε τη συνέντευξή του στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, στην οποία ανέφερε ότι εντός λίγων εβδομάδων θα ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.

Επίσης, ο κ. Δραγασάκης, σε απόλυτη ευθυγράμμιση με την επίσημη θέση του Πεκίνου, χαρακτήρισε την υπάρχουσα συνεργασία του ΟΛΠ με την Cosco στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ «παράδειγμα της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας» μεταξύ των δύο χωρών και «μεγάλης σημασίας για την Ελλάδα» εξαιτίας της καθοριστικής της σημασίας στην ανάπτυξη του λιμανιού.

Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, σημείωσε πως οι αναφορές του Reuters δεν μεταβάλλουν τις κυβερνητικές θέσεις, αλλά παρέπεμψε για εξηγήσεις στον κ. Δραγασάκη, μόλις επιστρέψει από το Πεκίνο.

«Η κυβερνητική θέση που έχει εξαγγελθεί στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ ήταν σαφής. Ό,τι δημοσιεύματα υπάρχουν σήμερα αναφορικά με αυτό το θέμα θα αποσαφηνιστούν αξιόπιστα και έγκαιρα μόνο μετά την επιστροφή της ελληνικής αντιπροσωπείας από την Κίνα» δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, το τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, επεσήμανε:

Απορία μας προκαλούν σημερινά δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο αναφορικά με την επιτάχυνση της διαδικασίας πώλησης του 67%  των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, τα οποία επικαλούνται ξένο πρακτορείο ειδήσεων. Επειδή, ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο στις προγραμματικές θέσεις του όσο και στις προγραμματικές δηλώσεις, που έγιναν στην Βουλή κατά την ανάληψη των κυβερνητικών καθηκόντων, έχει εκφράσει την πλήρη αντίθεσή του στην πώληση του ΟΛΠ αλλά και όλων των λιμανιών, αναμένουμε από την κυβέρνηση να αποσαφηνίσει σχετικά με τα εν λόγω δημοσιεύματα. 

Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας

Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα του ΟΛΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ομοσπονδία θα επιδιώξει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Θεόδωρο Δρίτσα,προκειμένου να διερευνήσει τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση σχετικά με το θέμα τουΟΛΠ.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας παρέπεμψαν σε παλαιότερες ανακοινώσεις, στις οποίες έκαναν λόγο για συνέχιση του αγώνα τους «αν αθετηθούν κυβερνητικές δεσμεύσεις».

Οι ίδιοι εκπρόσωποι υπενθύμισαν πως ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας όταν ανέλαβε τα επίσημα καθήκοντά του είχε πει ότι δεν θα προχωρήσει η διαδικασία πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ, ενώ σημείωσαν ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο αντιδρούν αρκετοί φορείς.