Στις κρίσεις και επικρίσεις περί δήθεν απροετοίμαστης ελληνικής πλευράς, που επικαλείται η FAZ, απαντούν και διαψεύδουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, η ελληνική αντιπροσωπεία βρίσκεται στις Βρυξέλλες απόλυτα προετοιμασμένη, με σαφές και ξεκάθαρο δημοσιονομικό σενάριο. 
 
Όπως εξηγούν το «excel» της Ελλάδας-με αυτόν τον τρόπο γίνονται οι διαπραγματεύσεις και έτσι δουλεύουν οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών- βασίζεται σε ένα ολοκληρωμένο δημοσιονομικό σενάριο με μεταρρυθμίσεις που θα αποφέρουν πλεόνασμα 1,5%. 
 
Ό,τι περιλαμβάνεται στο excel είναι κοστολογημένο και με συγκεκριμένη απόδοση και μάλιστα αποδεικνύει πώς απέτυχαν οι προηγούμενες πολιτικές που εφαρμόστηκαν στη χώρα. 
 
Οι αντιρρήσεις και η στάση του Ντέλκαν Κοστέλο στις διαπραγματεύσεις αντιμετωπίζεται με κριτική και σκωπτική διάθεση, από ελληνικής πλευράς, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή που τον καλεί να απαντήσει γιατί απέτυχαν όλες οι προηγούμενες πολιτικές, πολιτικές που οι ίδιοι έχουν παραδεχθεί ότι έχουν αποτύχει, όπως ο δημοσιονομικός πολλαπλασιαστής του ΔΝΤ