Να πάρει τις αποφάσεις του για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, όπως έχει πάρει εντολή, καλεί τον Αλέξη Τσίπρα, ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Mιλώντας στους υπεύθυνους των τομέων πολιτικής, ο επικεφαλής του «Ποταμιού», έθεσε το δίλημμα: «Αλλαγές και παραμονή της χώρας στην Ευρώπη ή έξοδος και εθνική τραγωδία».

Πρόσθεσε ότι «ένα κράτος δικαίου, με δυναμική οικονομία και κοινωνική προστασία, μια χώρα ευρωπαϊκή, είναι η εντολή. Και όχι μια χώρα που τσαλαβουτάει σε ιδεοληψίες και εθνικισμούς με σκυφτούς πολίτες που αναζητούν τριτοκοσμικά στηρίγματα».
 
Ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι οι αποφάσεις για το μέλλον της χώρας δεν είναι υπόθεση ενός μόνο κόμματος αλλά ευρύτερων συννενοήσεων, κάνοντας λόγο για «φιάσκο με τους διαπραγματευτικούς ερασιτεχνισμούς».
 
Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» επέκρινε την κυβέρνηση για τη σύμπραξη της με τους ΑΝΕΛ και για το διπλό πρόσωπο, όπως είπε, που εμφανίζει στις συζητήσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους και στο τρόπο που πολιτεύεται στο εσωτερικό της χώρας. 

Συμπαθητικοί φιλοευρωπαϊστές στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο, εθνολαϊκιστές και σταλινικοί στην Αθήνα."Δεν θα κάνουμε το λιμάνι Τσάιναταουν!" λέει ο αρμόδιος υπουργός και έπρεπε να πάει ο Δραγασάκης στο Πεκίνο για να μάθουμε ότι ευχαρίστως θα το κάνουμε Τσάιναταουν αρκεί να μας βοηθήσουν λίγο οι Κινέζοι με 200 εκατομμύρια σε έντοκα.  

Αναφορικά με την τακτική της κυβέρνησης και τη λίστα των μεταρρυθμίσεων για τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους ο κ. Τσίπρας είπε ότι «οι υπουργοί όμως  μπορεί να είναι λαλίστατοι και κάποιοι από αυτούς κομματικά πολυπράγμονες, αλλά έναν κατάλογο μεταρρυθμίσεων δεν έχουν καταφέρει ακόμη να συντάξουν. Γιατί άλλο οι προεκλογικές ρητορείες και άλλο η κυβερνητική πολιτική.'Αλλο η Κουμουνδούρου και άλλο το Μαξίμου».