current views are: 1

29 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση14:32

Financial Times: Η Μέρκελ φοβάται το «αίνιγμα Τσίπρα»

Ούτε η Μέρκελ, ούτε ο Σόιμπλε μπορουν να είναι σίγουροι για τις προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα.

Δημοσίευση 14:32’
αρθρο-newpost

Ούτε η Μέρκελ, ούτε ο Σόιμπλε μπορουν να είναι σίγουροι για τις προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα.

Ούτε η Μέρκελ, ούτε ο Σόιμπλε μπορουν να είναι σίγουροι για τις προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα.

Αυτό αναφέρεται σε δημοσίευμα των Financial Times, που περιγράφει περιγράφει τις πολιτικές προθέσεις του Έλληνα πρωθυπουργού ως «αίνιγμα»: «Είναι εκβιασμός; Πόκερ; Ή πολιτική αυτοκτονία;»

Όπως αναφέρεται στο άρθρο:

Η Ελλάδα είναι καίριος σύμμαχος του ΝΑΤΟ και ένα ανάχωμα απέναντι σε μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και ακρογωνιαίος λίθος της ευρωπαϊκής ασφάλειας. Είναι πολύ σημαντική για να αφεθεί στη μοίρα της.  Αυτό που φοβάται περισσότερο η Καγκελάριος είναι να δοθεί η εντύπωση πως η γερμανική υπερδύναμη είναι υπεύθυνη για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Ο αρθρογράφος σημειώνει πως εκτιμά πως οι ηγέτες της Ευρωζώνης στέκονται ενωμένοι απέναντι σε κάθε αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ και διαπιστώνει πως η Άνγκελα Μέρκελ είναι αδύναμη πολιτικά:

Είναι αλήθεια πως η επιρροή της Καγκελαρίου μπορεί να κρίνει κατά πόσο η Ελλάδα θα μείνει εντός ή θα βγει από την ευρωζώνη. Όμως, όσο δυνατό και να είναι αυτό το χαρτί, η ευαισθησία πίσω από την ιστορία της Γερμανίας το καθιστά αδύνατο να χρησιμοποιηθεί.

Για αυτό και, σύμφωνα πάντα με την ανάλυση του αρθρογράφου, η Άνγκελα Μέρκελ διαρκώς τονίζει ότι «απλά είμαι μία από τους 19».

Η προσπάθεια του Έλληνα πρωθυπουργού είναι να καταδείξει πως μια παράδοση της ελληνικής κυβέρνησης στη Μέρκελ, θα ήταν υποταγή στη Γερμανία από μέρους ολόκληρης της Ευρώπης. Η ελληνική ρητορική είναι ηθική, ενώ η γερμανική βασισμένη στα μαθηματικά. Αυτό αφήνει μικρά σημεία σύγκλισης για να φτάσουν οι δύο χώρες σε έναν πραγματιστικό συμβιβασμό προς τον οποίο τείνει γενικά η ΕΕ, καταλήγει το δημοσίευμα.


σχετικα αρθρα