ΠΑΣΟΚ: Καλοδεχούμενη αλλά «κολοβή» η συζήτηση στη Βουλή

ΠΑΣΟΚ: Καλοδεχούμενη αλλά «κολοβή» η συζήτηση στη Βουλή

«Οποιαδήποτε συζήτηση στη Βουλή, έστω και με τη κολοβή και συνοπτική διαδικασία του άρθρου 142A, είναι καλοδεχούμενη», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

Το γραφείο τύπου του κόμματος επισημαίνει πως έτσι θα «καταλάβει η ίδια η κυβέρνηση με τους βουλευτές της πού βρισκόμαστε και πόσο ρηχά και επικίνδυνα είναι τα επικοινωνιακά και γλωσσικά παιχνίδια».

«Αυτή όμως η διαδικασία δεν καλύπτει το γεγονός ότι η τροποποίηση / παράταση της "Κύριας Σύμβασης Χρηματοοικονομικής Διευκόλυνσης" υπογράφτηκε από την κυβέρνηση ερήμην της Βουλής και χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση», συνεχίζει η Χαριλάου Τρικούπη και προσθέτει πως «δεν καλύπτει επίσης το γεγονός ότι πήραν μέσα από τα χέρια της κυβέρνησης τα 11 δις ευρώ του αποθεματικού του ΤΧΣ και τώρα η κυβέρνηση εκλιπαρεί να πάρει πίσω το 1,2 δις, λόγω της οξύτατης ταμειακής ανάγκης στην οποία έχει φέρει την χώρα η ανερμάτιστη στάση της ίδιας της κυβέρνησης.

Και καταλήγει το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ:

Για όλα αυτά έχουμε κουραστεί να προειδοποιούμε. Ενδεικτικά επισυνάπτουμε την ανακοίνωση μας της 3ης Μαρτίου, όταν η κυβέρνηση είχε και πάλι λανσάρει την ιδέα της συζήτησης κατά το άρθρο 142Α, χωρίς να γίνει τελικά τίποτα. Ήδη πέρασε από τότε ένας σχεδόν μήνας κατά τον οποίο συνεχίζεται η παρέλαση των ίδιων ψεμάτων με βήμα σημειωτόν.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο