«Οποιαδήποτε συζήτηση στη Βουλή, έστω και με τη κολοβή και συνοπτική διαδικασία του άρθρου 142A, είναι καλοδεχούμενη», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

Το γραφείο τύπου του κόμματος επισημαίνει πως έτσι θα «καταλάβει η ίδια η κυβέρνηση με τους βουλευτές της πού βρισκόμαστε και πόσο ρηχά και επικίνδυνα είναι τα επικοινωνιακά και γλωσσικά παιχνίδια».

«Αυτή όμως η διαδικασία δεν καλύπτει το γεγονός ότι η τροποποίηση / παράταση της "Κύριας Σύμβασης Χρηματοοικονομικής Διευκόλυνσης" υπογράφτηκε από την κυβέρνηση ερήμην της Βουλής και χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση», συνεχίζει η Χαριλάου Τρικούπη και προσθέτει πως «δεν καλύπτει επίσης το γεγονός ότι πήραν μέσα από τα χέρια της κυβέρνησης τα 11 δις ευρώ του αποθεματικού του ΤΧΣ και τώρα η κυβέρνηση εκλιπαρεί να πάρει πίσω το 1,2 δις, λόγω της οξύτατης ταμειακής ανάγκης στην οποία έχει φέρει την χώρα η ανερμάτιστη στάση της ίδιας της κυβέρνησης.

Και καταλήγει το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ:

Για όλα αυτά έχουμε κουραστεί να προειδοποιούμε. Ενδεικτικά επισυνάπτουμε την ανακοίνωση μας της 3ης Μαρτίου, όταν η κυβέρνηση είχε και πάλι λανσάρει την ιδέα της συζήτησης κατά το άρθρο 142Α, χωρίς να γίνει τελικά τίποτα. Ήδη πέρασε από τότε ένας σχεδόν μήνας κατά τον οποίο συνεχίζεται η παρέλαση των ίδιων ψεμάτων με βήμα σημειωτόν.

TAGS