«Ελληνικές υποχωρήσεις» βλέπουν οι Financial Times στη λίστα των μεταρρυθμίσεων. 

Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «η Αθήνα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους δανειστές όλο το Σαβατόκυριακο με στόχο να μειωθούν οι διαφορές μεταξύ τους για τις μεταρρυθμίσεις, ωστόσο παραμένουν διαφορές, δεδομένο που σημαίνει πως δεν θα υπάρξει άμεσα οικονομική βοήθεια για την Ελλάδα».

«Αξιωματούχοι που είδαν τη λίστα είπαν πως αν και περιείχε παραχωρήσεις, στερείτο λεπτομερειών σε ορισμένα πεδία που είχαν δημιουργήσει προβληματισμό σε προηγούμενες συζητήσεις», επισημαίνει το άρθρο tων Peter Spiegel και Kerin Hope. 

Σύμφωνα με τους FT o Αλέξης Τσίπρας έχει υποχωρήσει σε δυο κρίσιμες απαιτήσεις των πιστωτών: Την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, μέτρο που νωρίτερα είχε αποκλείσει ο Γ. Βαρουφάκης, αλλά και στην διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, ενός αντιδημοφιλούς φόρου ακινήτων που ο πρωθυπουργός ήθελε να καταργήσει, ενώ όπως προσθέτει «στη λίστα δεν περιλαμβάνονταν αλλαγές στην εργατική νομοθεσία και το ασφαλιστικό σύστημα», που αποτελούν κόκκινη γραμμή για την ελληνική κυβέρνηση. 

«Αξιωματούχοι από ΕΕ,ΔΝΤ και ΕΚΤ που ελέγχουν το ελληνικό πρόγραμμα ανέφεραν ότι η λίστα παρέμενε ασαφής με αισιόδοξες οικονομικές προβλέψεις και έλλειψη λεπτομερειών.

Ο στόχος είναι να μετατρέψουμε τις προτάσεις της Αθήνας σε κάτι λεπτομερές και αξιόπιστο, ανέφερε ένας αξιωματούχος που ελέγχει το ελληνικό πρόγραμμα. «Στερείται ακόμη λεπτομερειών» αναφέρουν οι FT.