«Η διαπραγμάτευση πρέπει να καταλήξει σε ένα προϊόν, όποιο κι αν είναι, αλλιώς θα φτάσουμε στο πιστωτικό γεγονός», δήλωσε ο Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Οι Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως δεν έχει καταλάβει την πορεία διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης, ενώ υπενθύμισε πως υπάρχουν συγκεκριμένες, αμείλικτες ημερομηνίες.

«Η ανησυχία στην κοινωνία είναι πολύ μεγάλη. Ακούμε για πιστωτική ασφυξία και πλέον δεν είναι θεωρητικό, έχει επιπτώσεις. Αυξάνεται πάλι η ανεργία, η ύφεση, οι εκροές των τραπεζών, η αγορά έχει στεγνώσει, γίνονται αναγκαστικά απολύσεις», σημείωσε.

Ο κ. Βορίδης πρόσθεσε πως «η ΝΔ δεν είναι πια το ζήτημα, είναι αξιωματική αντιπολίτευση, την πορεία του τόπου αυτή τη στιγμή την ορίζει η κυβέρνηση». 

«Ο κ. Τσίπρας από την πρώτη ημέρα πίστευε ότι θα κερδίσουν οι τακτικισμοί», είπε και συμπλήρωσε ότι αν ήθελε να ανοίξει διάλογο με την αξιωματική αντιπολίτευση, έπρεπε να καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς και να τους εξηγήσει που βρίσκεται η διαπραγμάτευση.

«Εφόσον υπάρξει μια συμφωνία βεβαίως να τη δούμε, αλλά να μην μαας θεωρούν δεδομένους», επεσήμανε και πρόσθεσε: «Δεν στηρίζουμε μαθητευόμενους μάγους και αυξήσεις στη φορολογία».

Όσον αφορά στις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ περί ρήξης με την Ευρώπη, ο βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε πως «αυτή τη στιγμή δεν καταλαβαίνω τίποτα». 

«Φοβάμαι ότι ο κ. Τσίπρας έχει εγκλωβιστεί σε στρατηγικό αδιέξοδο, το οποίο πρέπει να διαχειριστεί μόνος του. Υποσχέθηκε τα πάντα σε όλους, άρχισε με έξαλλη αντιμνημονιακή ρητορική και τώρα έχει αναγνωρίσει και την τρόικα και τα τεχνικά κλιμάκια και όλα». 

«Δεν θέλουμε να καταστραφεί κανένας, δεν ζητάμε εκλογές. Εμείς λέμε ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει τη δουλειά της», ανέφερε ο κ. Βορίδης.

Για τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, για το ενδεχόμενο συνεκμετάλλευσης με τις ΗΠΑ των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου, ο κ. Βορίδης είπε ότι πρόκειται για κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και αυτό δεν πρέπει να αποτελεί αντικείμενο συζήτησης.  «Θέλω να ελπίζω ότι δεν λέγεται στα σοβαρά», τόνισε.

Τέλος, όσον αφορά στα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε ότι η συζήτηση πρέπει να κλείσει και υπενθύμισε ότι το κόμμα έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες.