«Μέτρα υφεσιακά δεν πρόκειται να υπάρξουν» υπογράμμισε o αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Μπαλάφας, σημειώνοντας ότι οι δανειστές πρέπει να μας δώσουν τα χρωστούμενα.

Μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm ο κ. Μπαλάφας τόνισε ότι «γίνεται διαπραγμάτευση για πρώτη φορά, σκληρή διαπραγμάτευση» προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο δεν γινόταν με τον κ. Χαρδούβελη και τον κ. Παπακωνσταντίνου. 

«Mετά τις 20 Φεβρουαρίου θεωρούσαμε ότι είχαμε κάνει αυτά που έπρεπε να κάνουμε. Θεωρήσαμε ότι να μας αφήσουν να υλοποιήσουμε τις μεταρρυθμίσεων. Η πλευρά των δανειστών είπε όχι, ζήτησε καινούριες μεταρρυθμίσεις, καινούρια αξιολόγηση και εμείς καταθέσαμε τη λίστα με τις 18. Εμείς έχουμε όλη την καλή διάθεση του να δούμε κάτι πιο ελαστικά, δεν είμαστε δογματικοί, αλλά δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε στα υφεσιακά μέτρα» είπε.

«Αυτό που έχει κάνει κυβέρνηση αυτό το δίμηνο είναι περισσότερο από ότι έχει κάνει οποιαδήποτε κυβέρνηση στο παρελθόν και μάλιστα με δυσκολίες. Μας βάζουν συνέχεια τρικλοποδιές. Έχουμε και τους ντόπιους καλοθελητές που μας ρουφιανεύουν στους ξένους» σημείωσε. 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «το Eurogroup θέλουμε να γίνει την Τετάρτη, δεν είναι όμως στο χέρι μας».

Ο κ. Μπαλάφας πρόσθεσε ότι «μέχρι στιγμής έχουμε καταφέρει και καλύπτουμε μιισθούς-συντάξεις επιδόματα και οφειλές προς δανειστές. Ζητάμε να μας δώσουν αυτά που χρωστούν. Η πλευρά των δανειστών δεν έχει δώσει χρήματα από τον Αύγουστο του 2014».

«Πιστεύω ότι υπάρχει η πολιτική βούληση από όλη την Ευρωζώνη να μη συμβεί κάποιο ατύχημα με συνέπειες για Ελλάδα και νομισματική ένωση. Η λογική θα επικρατήσει» κατέληξε.