Η κυβέρνηση δεν έχει πάρει εντολή από τον ελληνικό λαό για ρήξη με την Ευρωζώνη, υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σημειώνοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση περιμένει να δει τις μεταρρυθμίσεις που θα φέρει στη Βουλή.

Μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm ο κ. Bαρβιτσιώτης σημείωσε ότι «η ΝΔ δεν δίνει εκ των προτέρων λευκή επιταγή στον κ. Τσίπρα. Εμείς περιμένουμε να δούμε ποια μέτρα θα φέρει. Δεν κάνουμε αντιπολίτευση "όχι σε όλα". Δύο νόμους έφερε στη Βουλή, επί της αρχής τους ψηφίσαμε. Αν είναι όμως να φέρει νόμους τύπου Κατρούγκαλου, δεν πρόκειται να στηρίξουμε».

Και τόνισε:

Ο κ. Τσίπρας θα προσπαθήσει να δημιουργήσει εσωτερικούς εχθρούς. Να ρίξει την ευθύνη της αποτυχίας του στην αντιπολίτευση.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης πρόσθεσε: «Ο κ. Τσίπρας θέλει τη συμπαράσταση των υποταγμένων που κυβερνούσαν τη χώρα με e-mail; Μας έχει ζητήσει κάτι συγκεκριμένο και του έχουμε αρνηθεί; Εμείς είχαμε μία συγκεκριμένη πρόταση που θα έλυνε την υπόθεση στις 28 Φεβρουαρίου. Αυτή την πρόταση καταψήφισε ο λαός. Θα παίρναμε τα μέτρα του e-mail Χαρδούβελη, θα λαμβάναμε στα 7 δισ. και θα είχαμε λύσει το θέμα της χρηματοδότησης».

Και σημείωσε ότι «εμείς κατηγορηθήκαμε ότι κάναμε διαπραγμάτευση τύπου υποτελούς. Το e-mail Χαρδούβελη δεν περιελάμβανε μειώσεις μισθών και κύριων συντάξεων. Προβλεπόταν μείωση επικουρικών συντάξεων και είναι λογικό. Απελευθέρωση απολύσεων στις μεγάλες επιχειρήσεις. Το μόνο φορολογικό μέτρο που περιελάμβανε ήταν η αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία, που επιβάρυνε τον ξένο επισκέπτη της χώρας».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «το βασικό είναι να μην πάει η χώρα στα βράχια. Ο εσωτερικός εχθρός βρίσκεται στις προεκλογικές δεσμεύσεις και στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν αντιλαμβάνονται τι πρέπει να γίνει».