Οριστικά στις φυλακές Κορυδαλλού θα διεξαχθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, που πάντως παραδέχθηκε ότι ο χώρος είναι προβληματικός, ωστόσο ξεκαθάρισε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής χώρου.

Σε απάντηση που έδωσε σε σχετική ερώτηση της βουλευτή Βασιλικής Κατριβάνου, ο κ. Παρασκευόπουλος παραδέχθηκε πως μεν υπάρχουν πολλά προβληματικά ζητήματα, όμως εξήγησε πως δεν υπάρχει στη χώρα μας η υποδομή για μια τέτοια δίκη και ως εκ τούτου επελέγη ως καταλληλότερος ο συγκεκριμένος χώρος.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής της αίθουσας. Αν στην αρχή δίκης διαπιστωθεί από τους παράγοντες της δίκης αδυναμία διεξαγωγής της, ο πρόεδρος του δικαστηρίου θα έχει την αρμοδιότητα να αναβάλλει τη συνέχεια της δίκης, αν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες και το υπουργείο Δικαιοσύνης θα έχει την ευθύνη της προετοιμασίας μιας εναλλακτικής λύσης» ανέφερε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Σχετικώς με την τήρηση πρακτικών, θέμα το οποίο έθεσε ως επιτακτικά αναγκαίο η ερωτώσα βουλευτής, ο υπουργός είπε πως υπάρχει μεν προετοιμασία ως προς το τεχνικό μέρος διεξαγωγής της δίκης, η οποία προχωρεί «και θα είμαστε έτοιμοι», όμως τόνισε πως επειδή η τήρηση των πρακτικών με μαγνητοφώνηση συνεπάγεται μια πολύ μεγάλη δαπάνη, «για την οποία δεν είμαστε έτοιμοι» προς το παρόν, «δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε».