Σειρά ερωτημάτων στον Πρωθυπουργό έθεσε, κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο Σταύρος Θεοδωράκης, σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, τα νομοσχέδια που θα φέρει η κυβέρνηση, τη διαπραγμάτευση, τις γερμανικές αποζημιώσεις αλλά και τον Πάνο Καμμένο. Παράλληλα, τόνισε ότι το Ποτάμι στήριξε την κυβέρνηση, ωστόσο έθεσε τις κόκκινες γραμμές αναφορικά με τη στήριξη που θα παράσχει στο εξής. 

«Ψηφίσαμε τις διατάξεις για τη ανθρωπιστική κρίση, αλλά μιλάμε για 200 ευρώ το χρόνο για κάθε έναν από τους ανθρώπους που ζουν στη φτώχεια. Εμείς προτείναμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα,  για να μην νιώθουν επαίτες» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ποταμιού και τόνισε ότι «η κατάσταση στην οικονομία είναι σήμερα τραγική, μέσα στο δίμηνο έκλεισαν 600 επιχειρήσεις στην Αττική και 200 στη Θεσσαλονίκη». 

Παράλληλα, ζήτησε να επιστρέψουν στις ελληνικές τράπεζες τα λεφτά υπουργών και βουλευτών και να μην μιλούν εκ τους ασφαλούς για την ασφάλεια των καταθέσεων, ενώ εκείνοι έχουν τα λεφτά τους έξω. 

Για τη ρύθμιση των οφειλών και την ΕΡΤ είπε:

Οι 100 δόσεις είναι μεταρρύθμιση; Είναι τακτοποίηση λογιστική. την ψηφίσαμε παρόλα αυτά. Μας ρωτήσατε για την ΕΡΤ  αν συμφωνούμε. Γαιτί φέρνετε το νόμο της ΕΡΤ χωρίς να φέρνετε παράλληλα τη ρύθμιση για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες; Εκτός αν σας ενδιαφέρει κυρίως να τακτοποιήστε κάποιες εκκρεμότητες και υποσχέσεις προς κάποιους δημοσιογράφους...


Αναφέρθηκε, επίσης, στις πληροφορίες για ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και την ενδοκυβερνητική κόντρα, σημειώνοντας ότι το Ποτάμι είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, «εκτός και εάν η κυβέρνηση θεωρεί ότι υπάρχει μείζον θέμα διαφθοράς». Επίσης,  ζήτησε από τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί αν ισχύουν οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, περί συνεκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων στο Αιγαίο με τις ΗΠΑ. 

«Τα δίνουμε τα αεροδρόμια στους Γερμανούς; Απαντήστε! Δεσμεύεστε από τη συμφωνία της προηγούμενης κυβέρνησης;» επισήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ κάλεσε τον Πρωθυπουργό να απαντήσει εάν τελικώς το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου είναι ηθική ή  νομική απαίτηση.

Κατά τη δευτερολογία του, ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε τον πρωθυπουργού να μιλήσει για το μέλλον και «την δική του ταμπακιέρα

Ο κ. Θεοδωράκης αφού είπε πως ο ελληνικός λαός αποφάσισε πως το παλιό πολιτικό σύστημα χρεοκόπησε και έδωσε εντολή να αλλάξουμε κατεύθυνση απευθύνθηκε προς τον κ. Τσίπρα ζήτησε να δώσει εκείνος πια τις απαντήσεις.

Εξάλλου, ο κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και μετά την αποχώρηση της ΝΔ από την αίθουσα, αφού είπε πως δεν μπορεί να έρχονται στη Βουλή να συζητήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί και να διαλύεται η συζήτηση μετά από μια υπερβολή της κας Κωνσταντοπούλου κάλεσε τον πρωθυπουργό να «κάνει κάτι γι αυτό».

«Δεν είναι δυνατόν να βαθμολογεί τους ομιλητές. Ακόμη κι αν μερικές παρατηρήσεις της έχουν σχέση με την πραγματικότητα, να γίνει κατανοητό πως είναι Πρόεδρος της Βουλής» είπε ο κ. Θεοδωράκης προσθέτοντας: «‘Η θα τηρήσουμε τη λογική και τον Κανονισμό ή θα πάμε σε μια εντελώς προσωπική προεδρία της κας Κωνσταντοπούλου».