Την διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης στηρίζει η πλειοψηφία των πολιτών σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, την ώρα που η μεγάλη πλειοψηφία απαντά πως τις έκανε κακή εντύπωση η υπόθεση Κατρούγκαλου.

Ειδικότερα, το 56% των ερωτηθέντων απάντησε πως του έκανε κακή εντύπωση η υπόθεση Κατρούγκαλου, το 19,5% απάντησε πως δεν του έκανε ούτε καλή, ούτε κακή εντύπωση, το 11% εκτίμησε πως ήταν κατασκευασμένη ιστορία των ΜΜΕ και το 5% απάντησε πως το έκανε καλή εντύπωση.

Ως προς τη στρατηγική διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης, το 55,5% εμφανίζεται θετικό, το 27,5% τη θεωρεί λανθασμένη και το 11% θεωρεί πως άλλοτε είναι σωστή, άλλοτε λανθασμένη.

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας με με 69,5% θετικών απόψεων και ακολουθούν ο Πάνος Καμμένος με 35%, ο Σταύρος Θεοδωράκης με 21%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 18,5%, ο Αντώνης Σαμαράς με 13,5%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 7,5% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 4,5%.

Ως προς το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ, το 44,5% δηλώνει πως του προκαλεί φόβο, το 11% ελπίδα και το 26% τίποτα.

Ταυτόχρονα, το 39% εκτιμάει πως του επόμενους μήνες η οικονομική του κατάστασή δεν θα είναι ούτε καλύτερη, ούτε χειρότερη, το 32,5% πιστεύει πως θα χειροτερέψει και το 21% πως θα καλυτερεύσει.

Στις 16 Μαρτίου το ποσοστό που πίστευαν ότι τα πράγματα θα πάνε χειρότερα ήταν στο 39%, αυτών που θα πάνε καλύτερα στο 25% και αυτών που πίστευαν τα πράγματα θα παραμείνουν ίδια στο 27%.

Το 52,5% απαντά πως η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη στην εφαρμογή των προεκλογικών της δεσμεύσεων ενώ το 43,5% διατυπώνει διαφορετική άποψη.

Τέλος, ως προς τη συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ, το 45,5% θεωρεί πως ο πρωθυπουργός έδειξε συμβιβαστικός και το 45,5% ότι έδειξε θαρραλέος.