current views are: 1

30 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση19:59

Βενιζέλος: Σε αδιέξοδο νομιμοποίησης η κυβέρνηση

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος που εκτίμησε πως δύο μήνες μετά, υπάρχει κρίση πολιτικής νομιμοποίησης.

Δημοσίευση 19:59’
αρθρο-newpost

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος που εκτίμησε πως δύο μήνες μετά, υπάρχει κρίση πολιτικής νομιμοποίησης.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος που εκτίμησε πως δύο μήνες μετά, υπάρχει κρίση πολιτικής νομιμοποίησης.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως το 2012 «τον κυβερνητικό συνασπισμό τον είχαν ψηφίσει πάνω από το 40% του λαού. Δεν τολμήσαμε ποτέ να πούμε πως αποκαταστάθηκε η δημοκρατία». Επιπλέον, κατηγόρησε την κυβέρνηση για ρηχά επικοινωνιακά παιχνίδια σε σχέση με τη διαπραγμάτευση και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι δεν έθεσε κανένα καινούργιο δεδομένο στη Βουλή, για το περιεχόμενο των συνομιλιών με τους εταίρους. 

«Εκλιπαρείτε να πάρετε πίσω 1,2 δισ. από το ΤΧΣ. Ωραία σκληρή διαπραγμάτευση» είπε σε έντονα ειρωνικό τόνο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «ήρθατε να ζητήσετε τα ρέστα για τα προεκλογικά σας ψέματα. Ε αυτό πάει πολύ!». Χαρακτηριστικά είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ:

Χρωστάτε την πολιτική σας υπόσταση στην αντιμνημονιακή ιδεολογία. 

Ταυτόχρονα, τόνισε απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πως «ο λαός σας ψήφισε για να πετύχετε κάτι καλύτερο και όχι να ακυρώσετε τις θυσίες τους» και συνέχισε:

Αντί να συνεχίσετε εκεί που ήμασταν την προηγούμενη των εκλογών μας πάτε βαθύτερα στο μνημόνιο.

«Μας φέρνετε το Μνημόνιο 3 και το αποκαλείτε εσείς αναπτυξιακό σχέδιο» είπε ακόμη, ενώ συνέχισε λέγοντας πως «η προηγουμενη κυβέρνηση σας άφησε καθαρό και ασφαλές πλαίσιο για να προχωρήσει η χώρα και εσείς το καταστρέψατε σε δύο μήνες».

Κατηγόρησε εξάλλου την κυβέρνηση πως υπέγραψε ερήμην της Βουλής τη συμφωνία παράτασης της δανειακής σύμβασης «και σας πήραν και τα 11 δισ. του ΤΧΣ. Μέσα σε ένα βράδυ πήραν και τα κέρδη των SMP’s» είπε και πρόσθεσε:

«Εκλιπαρείτε συνεχώς για τις δόσεις. Αυξάνεται ο ELA, δεν εγκρίνεται το όριο για τα έντοκα, με αποτέλεσμα το Δμόσιο να τραβάει όλη τη ρευστότητα και να στεγνώνει η οικονομία».

«Είσαστε σε ταμιακό αδιέξοδο» κατηγόρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την κυβέρνηση και πρόσθεσε:

Είσαστε σε στρατηγικό εγκλωβισμό .Δεν έχετε εντολή για ρήξη, δεν έχετε πλειοψηφία για να μπορέσετε να κάνετε τη στροφή. Έχετε κρίση νομιμοποίησης δύο μήνες μετά. Δέκα εβδομάδες παίζετε το ίδιο παιχνίδι από χειρότερη θέση κάθε φορά για να κερδίσετε ακόμη μία εβδομάδα.

Στηλίτευσε εξάλλου το γεγονός ότι όπως είπε «φέρατε ως κατεπείγον το νομοσχέδιο των 100 δόσεων που κάποτε το χλευάζατε και ενώ υπήρχε ψηφισμένη ρύθμιση ήδη».

«Κατηγορείτε τους εταίρους πως δεν εφαρμόζουν το μνημόνιο που εσείς λέτε πως δεν εφαρμόζετε» είπε σε άλλο σημείο της πρωτολογίας του ο κ. Βενιζέλος και επεσήμανε:

Δεν θα σας βοηθήσουμε στην καταστροφή, στηρίζουμε την εθνική στρατηγική, την εθνική συναίνεση, την εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης.  

«Εκλογές δεν υπάρχουν, ούτε δημοψήφισμα δεν υπάρχει. Το ερώτημα θα είναι “ναι ή όχι” στο ευρώ”, δημοψηφίσματα για τα δημοσιονομικά στην Ευρώπη δεν υπάρχει» είπε ο κ. Βενιζέλος.

Όπως μάλιστα τόνισε ο κ. Βενιζέλος η Ελλάδα είναι μία κι η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση οφείλει να εκφράζει την χώρα συνολικά «κι όχι μόνο την ετερόκλητη πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» επισημαίνοντας πως ενώ οι σημερινοί κυβερνώντες μιλούσαν για δοσίλογους εκείνοι σήμερα στηρίζουν έχοντας ψηφίσει ήδη τις ρυθμίσεις για τα προνοιακά και τις 100 δόσεις.

«Το δικό μας μέλημα ήταν και είναι πάντα η πατρίδα και το πληρώσαμε ακριβά» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος τόνισε ότι «αυτό είναι το ιστορικό καθήκον» και επισήμανε πως ήρθε η ώρα να καταλάβουν οι πολίτες «τι περάσαμε ως έθνος, ότι γλυτώσαμε την απόλυτη καταστροφή και την ασύντακτη χρεοκοπία και τι κατακτήσαμε χάρη στη δική τους προσπάθεια». «Αυτό το εθνικό κεκτημένο οφείλετε να το σεβαστείτε. Μην παίζετε με το εθνικό συμφέρον» κάλεσε την κυβέρνηση.


σχετικα αρθρα