Στις κατηγορίες που διατύπωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, λαμβάνοντας τον λόγο στη Βουλή.

Όπως είπε, είναι δηλωτικό «του πολιτικού ήθους της Νέας Δημοκρατίας ότι θα μπορεί να απευθύνει κατηγορίες προς ένα μέλος της κυβέρνησης και να μην μπορεί ο ίδιος να υπερασπιστεί τον εαυτό του».

Αναφερόμενος στα πρόσφατα δημοσιεύματα που ενέπλεκαν τον ίδιο σε υπογραφή εργολαβικών συμβάσεων τόνισε πως «τις κατηγορίες αυτές κατασκεύασε η διαπλοκή. Είναι τόσο μεγάλο το πολιτικό κενό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αναγκάστηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επικαλεστεί χαλκευμένα ψέματα και κατηγορίες που ούτε οι εμπνευστές τους επικαλούνται πλέον» είπε και πρόσθεσε:

«Είναι σαφές πως κατέρρευσαν οι κατηγορίες εναντίον μου».

«Ήμουν πάντοτε καθαρός και κρυστάλλινος» είπε στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός και πρόσθεσε πως «τα χαλκεία έχουν να απαντήσουν τον Ιούνιο στα δικαστήρια και φαίνεται πως οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα υιοθετούν».