current views are: 2

30 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση21:23

Σαμαράς: Υπογράψατε μνημόνιο – Γίνατε προδότες;

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή. 

Δημοσίευση 21:23’
αρθρο-newpost

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή. 

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή. 

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

Σας συγχαίρω κ. Τσίπρα! Ξαναγυρίσατε απόψε στον ρόλο που σας πάει, στο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Γιατί μας φέρατε εδώ, τι θέλατε σήμερα να μας πείτε; Θέλατε τη συναίνεσή μας για να μας βρίζετε; Ποια είναι τα μέτρα που θα φέρετε; Διαπραγματεύεστε και ζητάτε τη δική μας άποψη για το χθες χωρίς να μας ζητάτε την άποψή μας για το σήμερα, αυτό που κάνετε εσείς; Να την κόψουμε την πλάκα επιτέλους. Δεν μας φέρνετε επιτέλους τα μέτρα να τα δούμε ποια είναι;

«Έχετε κοστολογημένες προτάσεις, τις έχετε ελέγξει; Επενδύσεις θέλετε, σας νοιάζουν;» ρώτησε ο κ. Σαμαράς, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση «λέγεται μνημόνιο και τα μικρά παιδιά το ξέρουν». Επιπλέον, επικαλέστηκε προεκλογικές δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι κατηγορούσαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για εθνική προδοσία, όποιος υπέγραφε συμφωνία που προβλέπει δικαστήρια του Λουξεμβούργου και αγγλικό δίκαιο. «Γίνατε προδότες τώρα που υπογράψατε;» διερωτήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  

Επιπλέον, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό για τον ΕΝΦΙΑ και τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους: 

Για τον ΕΝΦΙΑ εσείς ο πρωθυπουργός της αλήθειας και του φωτός, κουβέντα. Αφήστε καλύτερα, δεν το έχετε το θέμα των οικονομικών και καλύτερα να μην ασχολείστε γιατί λέτε απίστευτες αερολογίες.  Μειώσεις συντάξεων εμείς δεν δεχτήκαμε γι’ αυτό δεν έκλεισε η τελευταία διαπραγμάτευση.  Προσέξτε μην οδηγηθείτε να κάνετε αυτά που εμείς δεν δεχτήκαμε.

Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «προεκλογικά τον στήριξε το λόμπι της δραχμής και τώρα έχει το θράσος να μιλάει για ολιγάρχες». Και κάλεσε τον κ. τσίπρα να τοποθετηθεί εάν «οι δηλώσεις Καμμένου είναι θέση σας; Το ταξίδι στην Τεχεράνη συγγενικού σας προσώπου είναι θέση σας;». 

Ανέφερε, επίσης, τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, λέγοντας χαρακτηριστικά προς τον κ. Τσίπρα: «Ούτε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ να ήταν, στη θέση σας δεν θα ένιωθα και πολύ άνετα, εκτός και αν οι συγκλίσεις πράγματι δεν είναι τυχαίες». 

Τέλος, ο κ. Σαμαράς υπερασπίστηκε το έργο της κυβέρνησής του καλώντας την κυβέρνηση «να ξυπνήσει γιατί καταστρεφόμαστε». «Δεν μπορείτε να κυβερνήσετε και παριστάνετε ότι διαπραγματεύεστε, η χώρα δεν μπορεί να περιμένει να λύστε τα εσωκομματικά σας προβλήματα» είπε, απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό. 


σχετικα αρθρα