current views are: 1

30 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση22:13

Σταθάκης για ΟΛΠ: Δεν θέλουμε 100% ιδιωτικοποίηση, είμαστε ανοιχτοί σε συμπράξεις

«Η κυβέρνηση δεν συζητά πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ αλλά συμπράξεις» ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στην εκπομπή στον «Ενικό» στον τηλεοπτικό σταθμό STAR. 

Δημοσίευση 22:13’
αρθρο-newpost

«Η κυβέρνηση δεν συζητά πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ αλλά συμπράξεις» ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στην εκπομπή στον «Ενικό» στον τηλεοπτικό σταθμό STAR. 

«Η κυβέρνηση δεν συζητά πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ αλλά συμπράξεις» ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στην εκπομπή στον «Ενικό» στον τηλεοπτικό σταθμό STAR. 

Σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, ο Γιώργος Σταθάκης δήλωσε πως «αυτές που έχουν ολοκληρωθεί δεν μπορούμε να τις αλλάξουμε γιατί εγείρουν πολλά διεθνή θέματα. Για τα αεροδρόμια και τον ΟΛΠ οι ιδιωτικοποιήσεις είναι εν εξελίξει. Σε αυτές τις δύο περιπτώσεις, προσπαθούμε να αναθεωρήσουμε και βελτιώσουμε τους όρους υπέρ του δημοσίου συμφέροντος». 

Παράλληλα, ο κ. Σταθάκης ανέφερε τις ενστάσεις της κυβέρνησης σχετικά με τα αεροδρόμια. 

«Πρώτον, είναι 100% ιδιωτικά και το συγκρίνω με το “Ελευθέριος Βενιζέλος”, όπου το κράτος κράτησε το 50% και διατηρεί μία ισχυρή παρουσία. Επίσης, ο διαγωνισμός είναι μεγάλης διάρκειας, είναι 50 χρόνια ενώ το “Ελευθέριος Βενιζέλος” είναι 25 χρόνια». 

Αναφορικά με τον ΟΛΠ, σημείωσε ότι «δεν θέλουμε 100% ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, είμαστε ανοικτοί σε συμπράξεις, η μορφή και ο τρόπος είναι ανοικτός και υπό συζήτηση».

Ταυτόχρονα επεσήμανε πως θα υπάρξει αναθεώρηση της σύμβασης για τους αυτοκινητόδρομους. 

Ως προς τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, ο κ. Σταθάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα υπάρξει συμφωνία τον Ιούνιο. Πρόκειται για «νέο πλαίσιο συμφωνίας με αναπτυξιακό πρόσημο, μειωμένα πλεονάσματα».

Είπε ακόμα πως «θα συζητήσουμε για το χρέος. Οι εταίροι έχουν ήδη συμφωνήσει για χαμηλότερα πλεονάσματος, και μέρος της συμφωνίας θα είναι ο τρόπος πληρωμής του χρέους». 

Σε ερώτηση για το πως θα επιτευχθεί η ανάπτυξη, ο υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι η κυβέρνηση αντιμετώπισε πρόβλημα ρευστότητας και ότι «υπήρξαν απώλειες αλλά ελεγχόμενες». 

Επιπλέον σημείωσε πως ήταν δεδομένο το ότι «θα είχαμε υψηλή ανάγκη για χρήματα και επίσης ότι δεν θα μπορούσαμε να πάρουμε τα 7 δισ. αφού δεν θα υπογράφαμε νέο μνημόνιο». «Εφόσον υπάρξει συμφωνία αυτή την εβδομάδα, θα έρθει και κάποιο μέρος από τα 7 δισ. ευρώ και θα ενισχυθεί η ρευστότητα» τόνισε.

 


σχετικα αρθρα