Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

«Σε μια κρίσιμη διαπραγμάτευση ήρθαμε στη Βουλή, κάτι που δεν έκανε στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ. Ήρθαμε για υποστήριξη των ελληνικών θέσεων για προσπάθεια συναίνεσης, αντ' αυτου εισπραξαμε υβρεις» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ,  Αντώνης Σαμαράς αμέσως μετά την αποχώρηση της Κ.Ο. του κόμματος από τη συζήτηση στη Βουλή

Και τόνισε ο κ. Σαμαράς:

Και δεν φτάνει αυτό η Πρόεδρος της Βουλής δυναμίτισε κυριολεκτικά τη συζήτηση, παρουσία ενός αμήχανου και αμίλητου πρωθυπουργού. Ελπίζω να γίνει σαφές και πιστεύω να έγινε σαφές, ότι η ΝΔ δεν πρόκειται ποτέ στο μέλλον να δεχτεί μια τέτοια παράσταση συντονισμένη από εκείνους οι οποίοι δεν θέλουν βοήθεια αλλά θέλουν διχασμό. Εμεις αυτό δεν το επιθυμούμε και θα κάνουμε τον παν να μην συμβεί ποτέ γιατί το μεγάλο πλεονέκτημα των Ελλήνων στα δύσκολα μπορεί να είναι ενωμένοι και ο καθένας να κάνει τις υποχωρήσεις που πρέπει.

Αλλά να έρχεσαι για να συζητήσεις και να εισπράτεις ύβρεις σε ένα περιβάλλον όπου τοσο η Πρόεδρος της Βουλής όσο και ο εκπρόσωπος της Χ.Α. έπαιζαν ένα ρόλο που δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει.

Όταν ο εκπρόσωπος της ΧΑ ομιλεί ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ καταφερόμενος εναντίον της ΝΔ και μόνο αυτό σημαίνει ότι το περιβάλλον ήταν τέτοιο που πραγματικά δυναμίτισε όλη αυτή τη συζήτηση.

Αλλά επειδή πιστεύω ότι ζουμε σε ενα δημοκρατικό καθεστώς θα περιφρουρήσουμε τη Βουλή των Ελληνων από τετοια φαινόμενα απαράδεκτα. Νομίζω ότι περάσαμε το μήνυμα ότι είναι η τελευταία φορά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων αναφορικά με το ενδεχόμενο η αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της Προέδρου της Βουλής, ο κ. Σαμαράς ωστόσο, δεν θέλησε να απαντήσει και αποχώρησε απο το κοινοβούλιο.