current views are: 1

31 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση04:02

Ο Σαμαράς είναι θυμωμένος και αποφασισμένος. Βλέπει τις Σκουριές, βλέπει και το Παρίσι

Ο Αντώνης Σαμαράς, χθες στη Βουλή, εμφανίστηκε θυμωμένος, όπως πραγματικά είναι. Εμφανίστηκε και αποφασισμένος- πεισμωμένος, όπως επίσης πραγματικά είναι.

Δημοσίευση 04:02’
αρθρο-newpost

Ο Αντώνης Σαμαράς, χθες στη Βουλή, εμφανίστηκε θυμωμένος, όπως πραγματικά είναι. Εμφανίστηκε και αποφασισμένος- πεισμωμένος, όπως επίσης πραγματικά είναι.

Ο Αντώνης Σαμαράς, χθες στη Βουλή, εμφανίστηκε θυμωμένος, όπως πραγματικά είναι. Εμφανίστηκε και αποφασισμένος- πεισμωμένος, όπως επίσης πραγματικά είναι. Ο Πρόεδρος της ΝΔ πιστεύει ότι οι συγκυρίες τον αδίκησαν. Ότι η τύχη φάνηκε φειδωλή απέναντί του. Ήθελε να είναι ο Πρωθυπουργός που θα έβγαζε τη χώρα από το Μνημόνιο. Και πιστεύει ότι θα το κατόρθωνε αν δεν υποχρεωνόταν να πάει σε εκλογές λόγω της αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Ο Αντώνης Σαμαράς, έκανε μια καλή ομιλία. Ήταν μαχητικός, υπερασπίστηκε τα πεπραγμένα του, περιέγραψε ευκρινώς πότε θα στηρίξει την κυβέρνηση και πότε όχι, προτάσσοντας το καλό της χώρας από το κομματικό κέρδος. Αυτοκριτική δεν έκανε. Ίσως γιατί εκτίμησε ότι δεν ήταν η κατάλληλη ώρα, ίσως γιατί δεν του είναι εύκολο- τώρα που ακόμα είναι θυμωμένος.  

Ο Αντώνης Σαμαράς, γνωρίζει ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού θεωρεί πως ο Αλέξης Τσίπρας διαπραγματεύεται πιο σκληρά από τον ίδιο. Και αυτό τον θυμώνει περισσότερο γιατί πιστεύει ότι η διαπραγμάτευση της σημερινής κυβέρνησης έχει στοιχεία φαρσοκωμωδίας

Συνεργάτες του Προέδρου της ΝΔ, εκφράζουν την πεποίθηση ότι το ρεύμα στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ είναι φαινόμενο που σύντομα θα ξεφουσκώσει, μιας και το εκλογικό σώμα «θα έρθει αντιμέτωπο με τα αποτελέσματα της καταστροφικής πολιτικής του  ΣΥΡΙΖΑ, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νέο Μνημόνιο, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις».  

Ως δείγμα των αλλαγών που σιγά- σιγά συντελούνται, στελέχη της ΝΔ αναφέρουν μεταξύ άλλων και το γεγονός ότι χθες, αν δεν γινόταν η συζήτηση στη Βουλή, ο Αντώνης Σαμαράς θα βρισκόταν στις Σκουριές. Εκεί που- όπως λένε, δύο- τρεις μήνες νωρίτερα, θα ήταν δύσκολο να πάει λόγω των αντιδράσεων για τα μεταλλεία χρυσού. Τώρα όμως το κλίμα έχει αλλάξει, γιατί η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έθεσε σε κίνδυνο την εργασία 2.000 ανθρώπων οι οποίοι αποφάσισαν να βγουν και αυτοί στο δρόμο και να διαδηλώσουν.  

Ταυτοχρόνως οι επιτελείς της Συγγρού κοιτάζουν με χαμόγελο τις εξελίξεις στη Γαλλία. Εκεί που ο Νικολά Σαρκοζί, μετά την ήττα του 2012, έκανε δυναμικό comeback, τροφοδοτώντας εντονότερα τα σενάρια περί επιστροφής του στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Μάλιστα προσθέτουν με νόημα ότι ο Σαμαράς δεν θα πρέπει να περιμένει τόσα χρόνια… 

 


σχετικα αρθρα