Την κατηγορηματική άποψη ότι η κυβέρνηση δεν θα εισπράξει ΕΝΦΙΑ το 2015, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Μιλώντας στον Γιώργο Παπαδάκη είπε πως ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και πρόσθεσε πως «καθυστερούμε στην επεξεργασία ενός νέου πιο δίκαιου φόρου για τα ακίνητα προκειμένου να μην μας μείνουν «φασούλια» όπως έγινε με την προηγούμενη κυβέρνηση».

Ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε πως δεν πρόκειται η κυβέρνηση να κάνει πίσω σε συνταξιοδοτικό και εργασιακά ενώ όταν ρωτήθηκε για το τι θα συμβεί στις 9 Απριλίου όταν πρέπει να αποπληρωθεί η δόση προς το ΔΝΤ ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε ότι «η κυβέρνηση αυτό που κάνει είναι αυτά που πρέπει για να μην φτάσουμε στο σημείο να μην μπορέσουμε να πληρώσουμε το ΔΝΤ στις 9 Απριλίου».

«Κάνουμε όλες τις κινήσεις εκείνες που πρέπει προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι δεν θα τεθεί το δίλημμα δόσεις ή μισθοί» συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα εξέφρασε αισιοδοξία «ότι θα υπάρχει θετική έκβαση στις διαπραγματεύσεις» και υποστήριξε ότι «το Eurogroup πρέπει να γίνει σύντομα, θα είναι χρήσιμο» και πρόσθεσε ότι «στο αυριανό Euro Working Group θα γίνει ενημέρωση μέσα από τους θεσμούς που διαπραγματεύονται στις Βρυξέλλες, όπου έχει γίνει πολύ δουλειά. Εκτιμάμε, θέλουμε και υπάρχουν οι προϋποθέσεις ότι θα γίνει άμεσα συνεδρίαση του Eurogroup».

Για τον έλεγχο των καταθέσεων ο κ. Σακελλαρίδης, είπε: «Όλοι γνωρίζουμε ποιοι έχουν βγάλει λεφτά στο εξωτερικό. Έχουν προκύψει πολλές λίστες και το ερώτημα είναι τι γινόταν τον τελευταίο καιρό. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία από την κ.Βαλαβάνη και τον κ.Νικολούδη. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που εντοπίστηκαν μαύρα χρήματα».