Μπορεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος να τίναξε στον αέρα- όπως λένε στο Μαξίμου- μια σημαντική (πολιτικά και επικοινωνιακά) πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου, μιλώντας για την ανάγκη να «ανακτήσει η κυβέρνηση την πολιτική διεύθυνση της χώρας», αλλά δεν είναι ο μοναδικός που βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» των συνεργατών του Πρωθυπουργού. Από τον «πρωινό καφέ» και τις συζητήσεις εσωκομματικής «ζύμωσης» του τελευταίου διαστήματος, δεν λείπει το όνομα της Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία όπως διαπιστώνεται αρχίζει να τηρεί σαφείς αποστάσεις από βασικές πολιτικές επιλογές. «Για να μην χάσει την επαφή με την κορυφή», λένε, αλλά αυτά είναι και… κακοήθειες.

Η Άννα Διαμαντοπούλου, είναι από αυτούς που απορρίπτουν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών- το δηλώνει και δημοσίως. Στο Μαξίμου, η στάση της ερμηνεύεται σαν προσπάθεια να περιορίσει τις επιλογές του Πρωθυπουργού και στην περίπτωση που σκεφτεί να πάει στις κάλπες, το εγχείρημα να έχει ναρκοθετηθεί.

Η υπουργός Παιδείας, δεν βρίσκεται και στα καλύτερά της. Η εσωκομματική της επιρροή έχει μειωθεί, κυρίως λόγω του θεσμικού ρόλου που ανέλαβε ο Χρήστος Πρωτόπαπας, αλλά και της συμμετοχής του Βασίλη Οικονόμου στο «Άρμα Πολιτών».

Ταυτοχρόνως στο υπουργείο, βρίσκεται μεταξύ των «συμπληγάδων» Πανάρετος- Χριστοφιλοπούλου, χωρίς να έχει επιδείξει σημαντικό έργο.  Και αυτά θεωρείται ότι την φέρνουν να υποχωρεί έναντι των άλλων εν δυνάμει διεκδικητών της κομματικής πρωτοκαθεδρίας.

Οι πολιτικοί της αντίπαλοι, λένε βεβαίως ότι και στις προηγούμενες θέσεις δεν έχει να επιδείξει σημαντικό έργο, και η εικόνα της οφείλεται στις σχέσεις της με τα μίντια. Για τον λόγο αυτό, ενίοτε την παρομοιάζουν με την… καρέτα- καρέτα- είναι αμφότερες προστατευόμενο είδος, λένε θέλοντας να θυμίσουν την θεαματική εσωκομματικής της ανέλιξη κυρίως επί προεδρίας Κώστα Σημίτη.

Στο Μαξίμου, δεν την θεωρούν εχθρό. Αλλά ούτε και φίλη. Αυτοί είναι… καμήλες βλέπετε. Δεν ξεχνούν ότι η Άννα Διαμαντοπούλου στην αναμέτρηση του Γιώργου με τον Βενιζέλο το 2007, ήταν η τελευταία από τα ηγετικά στελέχη που πήραν θέση. Μόλις μια εβδομάδα και μια μέρα πριν από τις εκλογές, στην Εθνική Συνδιάσκεψη, όταν η ζυγαριά είχε γείρει. Μάλιστα, κάποιοι υποστηρίζουν ότι κάποιες μέρες πριν πάρει θέση, σε συζήτηση που είχε με… εθνικό μεγαλοεκδότη, διαβεβαίωνε ότι θα στηρίξει τον Βενιζέλο.

Όπως αντιλαμβάνεστε, είναι πολλοί οι πονοκέφαλοι για το Μαξίμου…