current views are: 1

31 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση11:01

Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του αδελφού κόμματος της Μέρκελ λόγω Ελλάδας

Την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου του αδελφού κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ (CSU) ανακοίνωσε σήμερα ο Πέτερ Γκαουβάιλερ.

Δημοσίευση 11:01’
αρθρο-newpost

Την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου του αδελφού κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ (CSU) ανακοίνωσε σήμερα ο Πέτερ Γκαουβάιλερ.

Την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου των των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), αδελφού κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ, ανακοίνωσε σήμερα ο Πέτερ Γκαουβάιλερ, επικαλούμενος διαφωνίες στην προσέγγιση της κυβέρνησης στο θέμα της ελληνικής κρίσης χρέους. 

Στην επιστολή του, με την οποία ανακοινώνει και την απόφασή του να παραιτηθεί από βουλευτής, επισημαίνει τη διαφωνία του με την κυβερνητική πολιτική της Γερμανίας στο θέμα της προσέγγισης της ελληνικής κρίσης χρέους, καθώς επίσης και με το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ για το οποίο σημειώνει ότι ουσιαστικά αποτελεί εφαρμογή στην πράξη των ευρωομολόγων.

«Μου ζητήθηκε δημοσίως να ψηφίσω στη Βουλή- επειδή είμαι αντιπρόεδρος της CSU- αποφασίζοντας για το αντίθετο αυτού που αντιπροσωπεύω εδώ και χρόνια ενώπιον του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου και ενώπιον των ψηφοφόρων μου» δήλωσε ο κ. Γκαουβάιλερ και πρόσθεσε ότι κάτι τέτοιο είναι ασυμβίβαστο με τη δική του αντίληψη περί της αποστολής του βουλευτή.

Ο κ. Γκαουβάιλερ έχει ψηφίσει εναντίον των «πακέτων» βοήθειας για την Ελλάδα αλλά και εναντίον της σύστασης του ΕΜΣ. Επιπλέον προσέφυγε στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματικός ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης και η πολιτική της ΕΚΤ. Μετά την τελευταία ψηφοφορία για την επέκταση του ελληνικού προγράμματος, όπου και πάλι καταψήφισε την πρόταση της κυβέρνησης, ήρθε σε απευθείας σύγκρουση με τον αρχηγό του κόμματός του και πρωθυπουργό της Βαυαρίας, Χορστ Ζεεχόφερ, ο οποίος μάλιστα είχε δηλώσει «ή εσείς ή εγώ».

Την απόφαση του κ. Γκαουβάιλερ να παραιτηθεί χαιρέτισε το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD).

 

σχετικα αρθρα