«Άψογη» χαρακτήρισε τη συμπεριφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου η Όλγα Γεροβασίλη.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα Fm», η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε:

Η συμπεριφορά της προέδρου της Βουλής ήταν άψογη και σε μία διαδικασία, η οποία προέβλεπε πεντάλεπτες τοποθετήσεις, παρέβη τον Κανονισμό. Έχει κατηγορηθεί για τυπολατρία στις προηγούμενες συνεδριάσεις και τώρα κατηγορείται, γιατί δεν ακολούθησε τον Κανονισμό, για να δώσει μεγαλύτερο χρόνο σε αυτό τον ουσιαστικό διάλογο και κατηγορήθηκε πάλι… Πρέπει να αποφασίσουν και οι άλλοι τι θέλουν.

«Αν θέλουν τύπους, αν θέλουν να διευρύνεται με βάση τις ανάγκες ένας διάλογος και να γινόμαστε ουσιαστικοί και αποχώρησαν, προσπαθώντας να τορπιλίσουν τη συζήτηση, και στη συνέχεια βεβαίως ακούσαμε και τον κ. Βενιζέλο μόλις αποχώρησε η Νέα Δημοκρατία να ψάχνει και αυτός μια αφορμή να αποχωρήσει, αλλά δεν το έκανε προφανώς από την πρώτη στιγμή, για να μην ταυτιστεί. Νομίζω ότι είναι ένα οργανωμένο σχέδιο, δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά, με συγχωρείτε. Αποδόμηση του προσώπου της Προέδρου της Βουλής, όχι στα αλήθεια για την ίδια, αλλά προκειμένου να αποδομηθούν και οι πολιτικές και να διαταράξουν την ομαλή λειτουργία του Κοινοβουλίου. Δεν είναι και πολύ αγαπημένο τους, ειδικά του κ. Σαμαρά… Στην αποδόμηση προσώπων, σας θυμίζω την πρώτη αποδόμηση Βαρουφάκη, της Ζωής Κωνσταντοπούλου, στη συνέχεια του κ. Κατρούγκαλου, προκειμένου να αποδείξουν ότι το ίδιο κι αυτοί με εμάς είναι. Δεν είμαστε», πρόσθεσε η κυρία Γεροβασίλη.

Όσον αφορά στα όσα ακούστηκαν περί στήριξης της Χρυσής Αυγής στον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε:

Η Χρυσή Αυγή διατύπωσε τις θέσεις της και ο κ. Μιχαλολιάκος ήταν αυτός ο οποίος τρόμαξε εκείνη τη στιγμή και είπε «προς θεού, εμείς δεν στηρίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ». Στα δύσκολα, η αντιπολίτευση θυμάται την θεωρία των δύο άκρων που όχι μόνο δεν βοηθάει τον πολιτικό διάλογο, αλλά δεν βοηθάει και την πολιτική ζωή περαιτέρω και είναι και αρκετά επικίνδυνη. Καλό θα ήταν να μην γίνονται τέτοιοι παραλληλισμοί.

«Προφανώς δεν θέλουμε πιστωτικό γεγονός και προφανώς κάνουμε τα πάντα προκειμένου να έχουμε την καλύτερη λύση κι αμοιβαία επωφελή λύση μετά από όλη αυτή τη διαδραματική πορεία», τόνισε, τέλος, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαπραγματεύσεις.