Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, οι διορισμοί των πέντε νέων διοικητών των υγειονομικών Περιφερειών της χώρας.

Τις προτάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για τις υποψηφιότητες στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ. και ΠΑΣΟΚ, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα, ΝΔ, «Ποτάμι», Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ, δήλωσαν «παρών».

Ειδικότερα:

Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής αναλαμβάνει ο Άγγελος Παπαδόπουλος.

Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, ο Νικόλαος Καρβούνης.

Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, ο Γεώργιος Κίρκος.

Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, ο Νέστορας Αντωνίου.

Διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ο Νικόλαος Ηγουμενίδης.

Αναπτύσσοντας τους στόχους και τις προτεραιότητές τους, όλοι οι νέοι διοικητές έδωσαν έμφαση στην προσπάθεια να ενισχυθεί και να βελτιωθεί με άμεσες λύσεις, όπως είπαν, ένα δημόσιο σύστημα υγείας ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στις κρίσιμες οικονομικές συνθήκες που βιώνουν όλοι οι Έλληνες.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την ερχόμενη Πέμπτη, ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης που θα αφορά μεταξύ άλλων, την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των νησιωτικών και παραμεθόριων περιοχών καθώς και των δομών της πρωτοβάθμιας φροντίδας.

«Εκτός από αυτό το σχέδιο θα χρειαστεί αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού, η οποία θα εξαρτηθεί από τα περιθώρια της δημοσιονομικής σταθερότητας» πρόσθεσε ο κ. Ξανθός.