current views are: 2

31 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση13:51

Μέρκελ: Ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για να βοηθήσουμε την Ελλάδα – Ολάντ: Χάσαμε πολύ χρόνο

Με αναφορές στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς ήταν η κοινή συνέντευξη Τύπου της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και του προέδρου της Γαλλίας Φρανσούα Ολάντ. 

Δημοσίευση 13:51’
αρθρο-newpost

Με αναφορές στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς ήταν η κοινή συνέντευξη Τύπου της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και του προέδρου της Γαλλίας Φρανσούα Ολάντ. 

Με αναφορές στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς ήταν η κοινή συνέντευξη Τύπου της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και του προέδρου της Γαλλίας Φρανσούα Ολάντ

Η Μέρκελ που συνάντησε σήμερα τον γάλλο πρόεδρο στο Βερολίνο, αναφερόμενη στην Ελλάδα τόνισε πως οι συνομιλίες με τους θεσμούς θα πρέπει να συνεχιστούν και σημείωσε πως «εργάζεται για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ».

«Η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύεις της, υπάρχει όμως ευελιξία για το πώς θα καταρτιστεί το πρόγραμμα της χώρας», επανέλαβε η γερμανίδα καγκελάριος.

«Δεν θα ορίσω συγκεκριμένες ημερομηνίες, το πρόγραμμα τρέχει μέχρι το τέλος του Απριλίου. Όσο το συντομότερο η Ελλάδα απαντήσει, τόσο γρηγορότερα θα μπορούμε να βοηθήσουμε. Η δουλειά συνεχίζεται», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος

«Οι μεταρρυθμίσεις που αναμένονται (από την Ελλάδα) πρέπει να είναι προς την κατεύθυνση της υποχρέωσης. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει δουλειά» είπε, από την πλευρά του, ο Φρανσουά Ολάντ  και επεσήμανε ότι περιμένει τα συμπεράσματα των θεσμών σχετικά με τις ελληνικές προτάσεις για τις μεταρρυθμίσεις.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας ανέφερε πως «έχουμε ήδη χάσει πολύ χρόνο» και συνέχισε λέγοντας πως «όσο γρηγορότερα οριστούν οι μεταρρυθμίσεις, θα είναι το καλύτερο για την Ευρωζώνη».

Κατά τα άλλα οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν στη τραγωδία με το Airbus της Germanwings και στην  τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού CharlieHebdo.

«Η Γαλλία και η Γερμανία συνεργάζονται πολύ στενά σχετικά με την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφαλείας», δήλωσε η Μέρκελ.

Ο Γάλλος πρόεδρος μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες «η γερμανογαλλική φιλία έχει γίνει περισσότερο “αδελφική σχέση”». 


σχετικα αρθρα