Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ στη γερμανική εφημερίδα FAZ. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, ο κ. Μητσοτάκης προειδοποιεί τους δανειστές να μην αρκεστούν στη λίστα των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης για την εκταμίευση των δόσεων. Η FAZ φιλοξενεί δηλώσεις του πρώην υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και, όπως αναφέρει, ο κ. Μητσοτάκης προειδοποιεί τους δανειστές να μην αποδεχθούν μόνο τη λίστα των μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης, προκειμένου να αποδεσμεύσουν τις δόσεις των δανείων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καμία εμπειρία, δεν πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις και είναι εντελώς ανίκανοι». Η FAZ σημειώνει «ότι  σημερινή κυβέρνηση θα πρέπει, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, να αποφασίσει σύντομα: «Είτε θα παρουσιάσει ένα πακέτο με γνήσιες μεταρρυθμίσεις, που θα δοκιμάσει τη συνοχή της κοινοβουλευτικής του ομάδας, είτε δεν θα το κάνει – τότε όμως θα μπορούσε να ξεμείνει από χρήματα έως το Πάσχα».

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, «ο πρώην υπουργός της ΝΔ καλείται να δώσει εξηγήσεις για το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ειδάλλως καταδεικνύεται ευκρινώς με ποιων τα συμφέροντα συντάσσεται η ΝΔ και ποιους εξυπηρετεί η επίθεσή της στην κυβέρνηση και στη διαπραγματευτική της προσπάθεια».