current views are: 2

31 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση17:33

Μητσοτάκης: Διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις μου στη FAZ

Για «στρεβλή εκδοχή» των δηλώσεών του στην γερμανική εφημείδα FAZ κατηγορεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, την ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο».

 

Δημοσίευση 17:33’
αρθρο-newpost

Για «στρεβλή εκδοχή» των δηλώσεών του στην γερμανική εφημείδα FAZ κατηγορεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, την ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο».

 

Για «στρεβλή εκδοχή» των δηλώσεών του στην γερμανική εφημείδα FAZ κατηγορεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, την ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο».

Σε δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα, Τρίτη 31 Μαρτίου, στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) δήλωσε ότι «η λίστα των μεταρρυθμίσεων από μόνη της δεν αρκεί για να διασφαλισθεί η καταβολή δόσεων από τους δανειστές μας».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ανέφερε ότι «τα προτεινόμενα μέτρα αφού συμφωνηθούν πρέπει να κυρωθούν από την Βουλή των Ελλήνων προτού αποδεσμευτούν οι δόσεις».

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει, λέγοντας ότι η στρεβλή εκδοχή που δημοσιεύει η ιστοσελίδα «Στο Κόκκινο» έχει ως εξής:

Το σενάριο της αριστερής παρένθεσης επαναφέρει με σημερινές του δηλώσεις στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτρέποντας μάλιστα του εταίρους να μην προχωρήσουν στην εκταμίευση μέρους της δόσης προς την Ελλάδα ακόμα και αν συμφωνούν με τη λίστα μεταρρυθμίσεων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί τους εταίρους να περιμένουν την ψήφιση ενός τουλάχιστον νομοσχεδίου, προκειμένου να αποδειχτεί εάν το στηρίξουν οι κυβερνητικοί βουλευτές.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ πρόσθεσε ότι ο δημοσιογράφος Χρυσόστομος Λουκάς της ιστοσελίδας «Στο Κόκκινο» επικοινώνησε με το συντάκτη του άρθρου Michael Martens, ο οποίος του εξήγησε ακριβώς τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Αναμένουμε την άμεση διόρθωση του δημοσιεύματος από την ιστοσελίδα “Στο Κόκκινο”» κατέληξε.

Λίγο νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ζήτησε εξηγήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη«O πρώην υπουργός της ΝΔ καλείται να δώσει εξηγήσεις για το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ειδάλλως καταδεικνύεται ευκρινώς με ποιων τα συμφέροντα συντάσσεται η ΝΔ και ποιους εξυπηρετεί η επίθεσή της στην κυβέρνηση και στη διαπραγματευτική της προσπάθεια» σημείωνε, μεταξύ άλλων, η Κουμουνδούρου. 

 

 


σχετικα αρθρα