Αιχμές κατά του ΣΔΟΕ και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών όταν ήταν γενικός γραμματέας Εσόδων άφησε ο βουλευτής του «Ποταμιού», Χάρης Θεοχάρης.

«Η λίστα Λαγκάρντ δεν ήταν ποτέ στη δικαιοδοσία της Γ.Γ. Εσόδων. Ήταν πάντοτε κάτω από το ΣΔΟΕ» ανέφερε μιλώντας στον Βήμα 99,5, σημειώνοντας ότι «ο τρόπος δουλειάς και η μεθοδολογία ήταν πλήρως υπό τον έλεγχο της πολιτικής ηγεσίας εκεί. Όσες προσπάθειες και αν κάναμε να συνενωθούν το ΣΔΟΕ με τη Γ.Γ., πάντοτε υπήρχαν αντιρρήσεις για λόγους αποτελεσματικότητας».

Και πρόσθεσε:

Στο τέλος της θητείας μου περίπου, οι οικονομικοί εισαγγελείς, όταν είδαν ότι δεν υπήρχε ουσιαστικό αποτέλεσμα μας έδωσαν κάποιες υποθέσεις, γύρω στις εκατό. Όσες υποθέσεις τελειώσανε - τριάντα, σαράντα πού ακούω στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - έχουν τελειώσει ουσιαστικά από τη Γ.Γ. Εσόδων. Νομίζω κάποια έσοδα έχουν αποδώσει. Ακούω ότι κάποιες υποθέσεις ολοκληρώνονται αυτή την περίοδο. Η μεθοδολογία που χρησιμοποιούσε το ΣΔΟΕ ήταν μεθοδολογία που χρησιμοποιούσαμε κι εμείς και την αλλάξαμε, γιατί δεν μπορούσαμε να βρούμε άκρη. Η οποία ήταν να γίνει ένας ενδελεχής έλεγχος σε όλα τα περιουσιακά στοιχεία και όχι μόνο στις καταθέσεις που η λίστα Λαγκάρντ μας δίνει. Ήταν μια μεθοδολογία που βοηθούσε στο να παίρνουν πάρα πολύ χρόνο οι υποθέσεις και να βολεύονται όλοι και να μην τελειώνουν ποτέ.

Ο ίδιος εξέφρασε σοβαρές αμφιβολίες ως προς την επίτευξη των στόχων της κυβέρνησης, με βάση τη λίστα μέτρων που έχει παρουσιαστεί από το υπουργείο Οικονομικών. «Νομίζω αν κάτσουμε να τα κοστολογήσουμε, τα προβλήματα είναι δύο. Το ένα είναι τα μέτρα, τα οποία είναι υπερτιμολογημένα και το δεύτερο είναι ότι πολλά από αυτά τα μέτρα είναι μιας χρήσης, δηλαδή η πώληση αδειών, τα τυχερά παιχνίδια και όλα αυτά. Είναι μέτρα μιας χρήσης, ακόμα και οι ρυθμίσεις, δεν είναι μέτρα, τα οποία θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα» επισήμανε. 

Για την αύξηση του ΦΠΑ ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι «είναι ένα μέτρο πού είναι αρκετά πολύπλοκο. Έχω την αίσθηση ότι δεν θα ξεκινούσε κανείς από αυτό το μέτρο για να δώσει λύση στο πρόβλημα του ΦΠΑ, αλλά θα πρέπει να ξεκινήσει από τα ζητήματα της χονδρικής πώλησης. Υπάρχει κι ένα ζήτημα ρευστότητας, εκτός του ότι θα αναγκαστούν όλες οι επιχειρήσεις ενδεχομένως για κάθε ταμειακή να πληρώσουν 200-250 ευρώ. Ακόμα και να ξεκινήσει τώρα, θα χρειαστεί τουλάχιστον τρία χρόνια για να υλοποιηθεί. Αυτό (σ.σ.: για τη λοταρία με τις αποδείξεις) είναι εφικτό. Δεν νομίζω, όμως, ότι είναι εφικτό για φέτος».

Για το θέμα της κατάργησης του ΕΝΦΙΑ σχολίασε: «Επ’ ουδενί δεν είναι εφικτό. Εγώ είχα κάνει μια πρόβλεψη ότι δεν θα αλλάξει μέχρι να τελειώσει το πρόγραμμα-γέφυρα και μέχρι τον Ιούνιο δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ζήτημα. Δεν υπάρχει πουθενά στις όποιες κουβέντες και συζητήσεις πού κάνει η κυβέρνηση».