Γράφει ο Τάσος Τσιφόρος 

«Θα δικαιωθούμε» επέμεινε χθες ο Αντώνης Σαμαράς στο δείπνο που παρέθεσε για τους νεοεκλεγέντες γαλάζιους βουλευτές. Παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Ν.Δ. αναγνώρισε ότι είναι δύσκολο να παραδεχτούν οι «κοψοχέρηδες» ψηφοφόροι ότι έκαναν λάθος, ο ίδιος εκτίμησε ότι η πορεία της οικονομίας είναι τέτοια που δεν αφήνει περιθώρια για παρανοήσεις σε κανένα. 

Επί τρεις ώρες, ο κ. Σαμαράς και οι Κώστας Αχ. Καραμανλής, Γιώργος Κουμουτσάκος, Θόδωρος Φορτσάκης, Νίκη Κεραμέως, Βασίλης Οικονόμου, Κώστας Βλάσης, Ανδρέας Κατσανιώτης, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Βασίλης Γιόγιακας, Χρήστος Μπουκώρος, Γιαννης Αντωνιάδης συζήτησαν όλες τις τελευταίες εξελίξεις, με τους περισσότερους εκ των βουλευτών να μην κρύβουν την εντύπωση που τους προκάλεσε η προσοχή με την οποία ο Πρόεδρος της ΝΔ άκουγε τις επισημάνσεις, σημειώνοντας μάλιστα και σε ένα μπλοκάκι που είχε προς αυτό το σκοπό μαζί του. 

Η ουσία της χθεσινής μάζωξης περιέχεται στην βεβαιότητα που εξέπεμψε ο κ. Σαμαράς ότι πολύ σύντομα όχι μόνον θα δικαιωθεί πολιτικά αλλά και εκλογικά, επιστρέφοντας στην εξουσία. «Και ο Σαρκοζί έκανε come back» σημείωσε, χαρακτηριστικά, κάνοντας τους κ.κ. Δημοσχάκη και Οικονόμου να υπερθεματίσουν. 

Ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε να εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είτε θα οδηγηθεί σε ρήξη με τους εταίρους είτε σε ρήξη στο εσωτερικό του κόμματός του ενώ στο τραπέζι του «Βασίλη» ακούστηκαν οι εκτιμήσεις πολλών στελεχών ότι ο τρόπος που λειτουργεί η κυβέρνηση είναι... παρανοϊκός αλλά και άλλες που επεσήμαναν ότι η στρατηγική της «αριστερής παρένθεσης» δεν θα ευοδωθεί. Ο τέως Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η ΝΔ αποτελεί τον πλέον αξιόπιστο συνομιλητή της Ελλάδας με το εξωτερικό, σημείωσε ότι θεωρεί ότι η ευρωζώνη δεν θα αφήσει την Ελλάδα να καταρρεύσει και, συνεπώς, άφησε να εννοηθεί ότι πολύ σύντομα η ΝΔ θα αναλάβει ρόλο.

Η συζήτηση είχε και εσωκομματικά καθώς σειρά στελεχών, κυρίως ο κ. Στεφ. Γκίκας, έθεσαν τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος και σε τοπικό επίπεδο, με τον κ. Σαμαρά να ζητά προτάσεις και να στέλνει μήνυμα προς αντιφρονούντες: «Δεν έχω προσωπικά γινάτια, θέλω να δώσω ρόλο σε όλους... για το καλό της παράταξης καταπίνω και πολλά».