"Το εκλογικό σώμα έδωσε μήνυμα για αλλαγή οικονομικής πολιτικής", τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κόμματος, που ασχολήθηκε με την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και πρόσθεσε ότι η ΝΔ βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, ενώ το ΠΑΣΟΚ και η πολιτική του διαψεύστηκαν προεκλογικά και μετεκλογικά.

Η ΝΔ έχει σταθεροποιήσει τη θέση της και είναι σε απόσταση αναπνοής από το πρώτο κόμμα, έχει επίσης αυξηθεί η συσπείρωσή της πολύ περισσότερο και πολύ συντομότερα, από ό,τι πίστευαν σχεδόν όλοι, ενώ κερδίζει συνεχώς δυνάμεις, σημείωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

"Η δική μας πολιτική παραμένει αμετακίνητη, αυτή μας έδωσε την δυνατότητα ταχείας ανάκαμψης, επιβεβαιώθηκε δε από τις εξελίξεις και σε αυτήν επιμένουμε. Ζητάμε αλλαγή μείγματος οικονομικής πολιτικής για έξοδο από την κρίση, με ανάκαμψη και ανάπτυξη και όχι με ασφυξία", ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι η ΝΔ θεωρεί χρήσιμες και στηρίζει τις όποιες διαρθρωτικές αλλαγές.

Εξήγησε ότι "είμαστε υπέρ της δημοσιονομικής εξυγίανσης, είμαστε υπέρ της μείωσης και του εξορθολογισμού του δημοσίου τομέα, αλλά δεν μπορούμε να την επιτύχουμε με μαζικές απολύσεις, που δεν τις αντέχει ούτε η κοινωνία, ούτε η οικονομία, και επιπλέον αποδίδουν ελάχιστα".

Αναφερόμενος στα συμπεράσματα των εκλογών, ο Αντώνης Σαμαράς επισήμανε "ότι επιτύχαμε πολλά, πολύ σύντομα, αλλά έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε, ενώ δεν κινητοποιήσαμε σε όλες τις περιπτώσεις το μέγιστο των δυνάμεών μας και έχουμε ακόμη σημαντικές οργανωτικές ελλείψεις που πρέπει να καλύψουμε".

Στο δεύτερο γύρο επιβεβαιώθηκε η πλήρης επιστροφή της ΝΔ στο προσκήνιο, σε απόσταση αναπνοής από το ΠΑΣΟΚ και επιχειρηματολόγησε λέγοντας ότι η ΝΔ κέρδισε πέντε από τις 13 περιφέρειες, έχασε άλλες τρεις για μικρή ή ελάχιστη διαφορά, αλλά το πέτυχε με τις δικές της δυνάμεις, επισήμανε.

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι "το κόμμα των εκβιασμών και των ψεμμάτων, έρχεται τώρα αντιμέτωπο με τον χειρότερο εαυτό του, με το χειρότερο παρελθόν του, με τα απίστευτα λάθη του, με τις βαριές αμαρτίες του".

Υποστήριξε δε ότι η κυβέρνηση είναι πλέον σε ακόμη πιο δύσκολη θέση και είναι υποχρεωμένη να πάρει πιο σκληρές αποφάσεις που είναι αδιέξοδες. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι "έρχονται αυξήσεις στα τρόφιμα, τα τιμολόγια της ΔΕΗ, στο νερό, στα εισιτήρια, έρχονται μειώσεις στα δημόσια έργα, ενώ θα κοπούν ακόμη και τα επιδόματα των πολύτεκνων μητέρων".

Σημείωσε δε ότι "η κυβέρνηση έχει πέσει έξω στους στόχους της και προέβλεψε ότι η επιμονή στην ίδια πολιτική θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερο αδιέξοδο".