Για προκλητική και ακατανόητη ενέργεια έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης σχετικά με την ομάδα αντιεξουσιαστών που μπήκε στο προαύλιο του Κοινοβουλίου.

Ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε ότι η πράξη αυτή λειτουργεί σε βάρος της απόφασης της κυβέρνησης να ξηλωθούν τα κάγκελα της ντροπής από τον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση έχει ήδη εξαγγείλει την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄, ρωτώντας χαρακτηριστικά «ποιους ευνοεί μια τέτοια ενέργεια, συνεπώς;»

Καταλήγοντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως αυτές τις ώρες πρέπει όλοι να είναι προσεκτικοί καθώς υπάρχει μια απεργία πείνας σε εξέλιξη.

Αναλυτική η δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου:

Είναι προκλητική και ακατανόητη η σημερινή ενέργεια ομάδας αντιεξουσιαστών να εισβάλουν στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου. Σειρά τέτοιων ενεργειών δίνουν επιχειρήματα σε όσους δεν θέλουν τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος. Η εισβολή αυτή λειτουργεί σε βάρος της απόφασης της κυβέρνησης να ξηλωθούν τα κάγκελα της ντροπής από τον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου. Απόφαση στην οποία θα επιμείνουμε.

Η κυβέρνηση ήδη από τις προγραμματικές τις δηλώσεις είχε εξαγγείλει την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ και τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος. Το νομοσχέδιο οδεύει άμεσα προς ψήφιση. Ποιους λοιπόν ευνοεί μια τέτοιου είδους ενέργεια;

Αυτές τις ώρες πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί και ψύχραιμοι καθώς υπάρχει μια απεργία πείνας σε εξέλιξη. Η κυβέρνηση λειτουργεί σταθερά με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, την υπεράσπιση του κράτους δικαίου και τη διασφάλιση της έννομης τάξης.