Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Φορτσάκης για τη συνεχιζόμενη κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο βουλευτής της ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με τη στάση της «κατ' ουσίαν στηρίζει τους καταληψίες και εμποδίζει την αστυνομία να πράξει το καθήκον της παρά την εισαγγελική παραγγελία για τη λήψη μέτρων κατά του αυτοφώρου αδικήματος». 

Σχολιάζοντας την συγκέντρωση πανεπιστημιακών το πρωί στα Προπύλαια και την αποχώρηση τους στην πλατεία Κοραή λόγω των αντιεξουσιαστών, ο κ. Φορτσάκης σημειώνει ότι «οι καθηγητές απωθήθηκαν βίαια απροστάτευτοι από τους κουκουλοφόρους που είχαν συγκεντρωθεί την ίδια στιγμή στον ίδιο χώρο». 

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του, ο βουλευτής υποστηρίζει: 

«Η κυβέρνηση πέτυχε το ακατόρθωτο. Να παραδώσει το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας σε μια βίαιη μειοψηφία εξωπανεπιστημιακών και να κλείσει απέξω, εδώ και τρεις μέρες, όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα, φοιτητές, καθηγητές, διοικητικούς υπαλλήλους».

«Είναι ιδιαίτερα λυπηρό ότι οι δύο κυρίως κυβερνητικοί υπεύθυνοι, ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο υπουργός Παιδείας, είναι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και βαρύνονται με διπλή ευθύνη» σημειώνει ο κ. Φορτσάκης που τους καλεί «να ενεργήσουν αμέσως».