current views are: 2

1 Απριλίου 2015
Δημοσίευση15:08

«Άδειασμα» Μαξίμου σε Βούτση για τη δόση στο ΔΝΤ

«Δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα η Ελλάδα να μην ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ στις 9 Απριλίου» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο πρακτορείο Reuters. 

Δημοσίευση 15:08’
αρθρο-newpost

«Δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα η Ελλάδα να μην ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ στις 9 Απριλίου» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο πρακτορείο Reuters. 

«Δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα η Ελλάδα να μην ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ στις 9 Απριλίου» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, στο πρακτορείο Reuters, λίγο μετά την αίσθηση που προκάλεσαν οι δηλώσεις το υπουργού Εσωτερικών, Νικου Βούτση.

«Η πορεία των διαπραγματεύσεων, άλλωστε, έχει καλύψει την απόσταση και έχει δημιουργήσει κοινό έδαφος» σημείωσε κ. Σακελλαρίδης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «τις επόμενες ημέρες θα γίνει περαιτέρω εξειδίκευση και σύντομα θα υπάρξει θετική κατάληξη σε Eurogroup που θα επικυρώσει τη συμφωνία».

Νωρίτερα, σε συνέντευξη – «βόμβα» που παραχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, στο γερμανικό περιοδικό Spiegel άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην πληρωθεί η δόση του ΔΝΤ.

«Από τον Αύγουστο δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ, δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που να πληρώνει τα χρέη της μόνο με ίδια μέσα, χωρίς δανεισμό. Αν έως τις 9 Απριλίου δεν εισρεύσουν χρήματα, θα πληρώσουμε πρώτα τους μισθούς και τις συντάξεις εδώ στην Ελλάδα και μετά θα ζητήσουμε από τους εταίρους μας στο εξωτερικό συναίνεση και κατανόηση για το ότι δεν θα πληρώσουμε εγκαίρως τα 450 εκατομ. ευρώ στο ΔΝΤ. Αυτό όμως πρέπει να γίνει σε συμφωνία ότι δεν θα σημειωθεί πιστωτικό γεγονός. Τα χρήματα επαρκούν μόνο μέχρι τα μέσα Απριλίου» δήλωσε. 

 


σχετικα αρθρα