Για άδεισμα του Μαξίμου στην Ζωή Κωνσταντοπούλου κάνει λόγο η ΝΔ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις αφενός του κ. Σακελλαρίδη και αφετέρου της Προέδρου της Βουλής στο θέμα της εισόδου αντιεξουσιαστών στον προαύλιο χώρο της Βουλής.

Ο Κώστας Καραγκούνης τονίζει:

Την ώρα που η ίδια η κυβέρνηση αποδοκιμάζει την εισβολή των αντιεξουσιαστών στη Βουλή, η Πρόεδρος της Βουλής αδειάζει το Μαξίμου, λέγοντας ότι πρόκειται περί ειρηνικής διαδήλωσης διαμαρτυρίας.

Είναι φανερό ότι βρισκόμαστε μπροστά σε φαινόμενα αποσυντονισμού και παράλυσης του κράτους.

 

ΠΑΣΟΚ: Ανοικτή σύγκρουση Κυβέρνησης και Προέδρου της Βουλής

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για ανοικτή σύγκρουση κυβέρνησης-Κωνσταντοπούλου, κατηγορώντας εκ νέέου την πρόεδρο της Βουλής για επικίνδυνη προσωπική ατζέντα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η σημερινή ανοικτή σύγκρουση Κυβέρνησης και Προέδρου της Βουλής για τα γεγονότα που προκάλεσαν οι αυτοαποκαλούμενοι αναρχικοί, δείχνει για μια ακόμη φορά πόσο επιβαρυντικό είναι για τη λειτουργία των θεσμών να έχει καταστεί η Πρόεδρος της Βουλής αυτόνομο κέντρο πολιτικής με προσωπική ατζέντα. Η ιδιότητα του Προέδρου της Βουλής δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως όχημα εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Η διαφωνία εντοπίζεται όμως μόνο στο γεγονός της εισβολής που η κυβέρνηση καταδικάζει, ενώ η κα Κωνσταντοπούλου χαρακτηρίζει καλοδεχούμενη ειρηνική διαμαρτυρία. Δυστυχώς και η κυβέρνηση ένιωσε την ανάγκη να δώσει εξηγήσεις για  να κατευνάσει το «χώρο».

Στο μεταξύ ακάθεκτη η κα Κωνσταντοπούλου αναλαμβάνει και την προεδρία όλων των επιτροπών θεωρώντας ότι δεν  υπάρχει βουλευτής άξιος να προεδρεύει ούτε της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ούτε της Επιτροπής για τις πολεμικές επανορθώσεις.

 Είναι αυτονόητο ότι θα προεδρεύσει και της εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο προκειμένου να διασφαλίσει την επέκταση της διερεύνησης και στα όσα κάνει η σημερινή κυβέρνηση αποκλίνοντας από την ορθή κομματική γραμμή.