Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο, τον Υπ. Εσωτερικών Ν. Βούτση, τον Υπ. Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη και τον Αναπληρωτή Υπ. Προστασίας του Πολίτη Γ. Πανούση. Συζητήθηκαν τα τρέχοντα ζητήματα που άπτονται του σωφρονιστικού συστήματος και της αστυνόμευσης.

Όπως αναφέρουν πηγές του Μαξίμου, η κυβέρνηση παραμένει συνεπής στις προγραμματικές της δηλώσεις και προχωράει αταλάντευτα το νομοθετικό της έργο. ξεκαθαρίζουν ότι θα έρθει άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τις φυλακές, ενώ θα ακολουθήσουν τα νομοσχέδια για την ΕΡΤ, τη διοικητική μεταρρύθμιση και τον αθλητισμό.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε συγκεκριμένα:

•  η θεσμική προετοιμασία για την ένταξη του χαρτοφυλακίου της Προστασίας του Πολίτη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με κεντρική στόχευση την προστασία των δικαιωμάτων, των ελευθεριών και της δημόσιας τάξης

•  η συγκρότηση μόνιμης ειδικής επιτροπής της Βουλής για τον έλεγχο της αστυνόμευσης.

Τέλος, επισημαίνουν ότι η νομοθετική παρέμβαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η αρχή μιας σειράς πρωτοβουλιών, με πρώτες την αναμόρφωση του σωφρονιστικού κώδικα και του ποινικού κώδικα.