Το ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση σχετικά με το Euro Working Group και στηλίτευσε τη συμμετοχή στην τηλεδιάσκεψη του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Κατά τη Χαριλάου Τρικούπη, η συμμετοχή του κ. Βαρουφάκη στο EwG και η νέα λίστα που κατατέθηκε «δείχνει ότι η κυβέρνηση πηγαίνει στα τυφλά, αυτοσχεδιάζει και προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, χωρίς ούτε βασικό ούτε εναλλακτικό σχέδιο».

«Περιμένουμε και πάλι με αγωνία την τρόικα / Brussels group να ολοκληρώσει την αξιολόγηση. Περιμένουμε και πάλι το EWG να ανοίξει το δρόμο για τη σύγκληση του Eurogroup προκειμένου να δοθεί μια μικρή ενδιάμεση χρηματοδότηση και στο μεταξύ η ελληνική οικονομία τρώει τις σάρκες της περιμένοντας από εβδομάδα σε εβδομάδα και σε λίγο θα παρακαλάει για μνημόνιο 3» σημειώνει το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει: 

«»Μέσα σε όλα αυτά ο κ. Βαρουφάκης, ξεπερνώντας και τον εαυτό του, μας ενημερώνει ότι η απόφαση του Eurogroup της 20.2 δεν ήταν δημιουργικά ασαφής, αλλά άτεγκτα σαφής ως προς την αφαίρεση των 11 δις του ΤΧΣ ! Μόνο που ξεχνά ότι αυτός συνέπραξε στην λήψη της απόφασης της 20.2 και αυτός υπέγραψε χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση την παράταση της κύριας σύμβασης χρηματοοικονομικής διευκόλυνσης με την οποία απέκτησε νομική υπόσταση η επιστροφή των 11 δισ.»

«Θα τα δούμε αυτά στην εξεταστική επιτροπή» καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.