Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος

Με τον πλεόν κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε η πρόεδρος της Βουλής όλα τα δημοσιεύματα και τις αναφορές που μιλούν για «άδειασμα» του Μαξίμου στο πρόσωπό της και για διάσταση στις απόψεις κυβέρνησης-Βουλής, για την υπόθεση εισόδου αντιεξουσιαστών στο προαύλιο του κοινοβουλίου.

«Δεν υπάρχει καμία διάσταση απόψεων ανάμεσα στην Πρόεδρο της Βουλής και την κυβέρνηση» επισήμανε, σε ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών, η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Παράλληλα, εξήγησε τα πραγματικά περιστατικά, τόσο για την είσοδο ομάδας ατόμων στη Βουλή όσο και με τις ανακοινώσεις Κωνσταντοπούλου και Σακελλαρίδη.

Η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέδωσε ανακοίνωση πριν να ενημερωθεί από τη Βουλή και είχε μόνο την «στρεβλή εικόνα που μετέδιδαν ορισμένα έγκυρα κατά τα άλλα ΜΜΕ». Η κα Κωνσταντοπούλου εξήγησε ότι, αφού είδε η ίδια τα βίντεο από την είσοδο των αντιεξουσιαστών, στη συνέχεια περείχε επίσημη ενημέρωση στην κυβέρνηση και κατόπιν εξέδωσε τη δική ανακοίνωση. Κατήγγειλε, επίσης, ορισμένα μέσα ενημέρωσης για παραπληροφόρηση.

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι «δεν υπηρξε καμία εισβολή», αλλά αντικανονική είσοδος στο κοινοβούλιο, το οποίο «δεν απειλήθηκε σε καμία περίπτωση».

Τέλος, έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη έχουν άριστη  φιλική, υπηρεσιακή και συντροφική σχέση», διαψεύδοντας έτσι τα σενάρια περί «κυβερνητικού αδειάσματος» και «ρήξης».