Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Σε καθημερινό πονοκέφαλο εξελίσσεται για το Μέγαρο Μαξίμου η συνολική στάση και συμπεριφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου η οποία χθες μόνο που δεν «καλωσόρισε» τους εισβολείς αντιεξουσιαστές στο προαύλιο της Βουλής, γνωρίζοντας ότι η κυβέρνηση δια του Γαβριήλ Σακελλαρίδη είχε ήδη χαρακτηρίσει προκλητική και ακατανόητη την  ενέργεια των συγκεκριμένων ατόμων. 

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει αποφασίσει πώς ακριβώς θα αντιμετωπίσει την Πρόεδρο της Βουλής και τις «ερμηνείες» της, το σίγουρο όμως είναι ότι εμφανίζεται προβληματισμένος από τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια που προκαλεί αφήνοντας εκτεθειμένο τον ίδιο, καθώς αποτελεί προσωπική του επιλογή. Παρ’ όλα αυτά γνωρίζει πως εάν αμφισβητήσει την Κωνσταντοπούλου είναι σαν να αμφισβητεί τον εαυτό του κάτι που θα προκαλούσε μεγάλο πολιτικό κόστος στην παρούσα φάση. Η ενόχληση για την Πρόεδρο της Βουλής δεν αφορά μόνο τον τρόπο που χειρίζεται τις κρίσιμες κοινοβουλευτικές διαδικασίες αλλά και το γεγονός ότι φρενάρει νομοσχέδια επικαλούμενη φόρτο εργασίας και άλλες δικαιολογίες που συνιστούν επίσης προσωπικές της ερμηνείες, προκαλώντας καθυστερήσεις. 

Από την άλλη, στο Μαξίμου συνειδητοποιούν ότι πρέπει η κυβερνητική ομάδα να «δέσει» περισσότερο και να μην παρατηρούνται τα φαινόμενα πολυφωνίας που προκαλούν αντιφάσεις και δημιουργούν σύγχυση στην κοινή γνώμη. 

Έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας βλέπει να γίνονται φάλτσα και από έμπειρους υπουργούς όπως ο Νϊκος Βούτσης ο οποίος ενώ μεν στηρίζει απόλυτα τις κυβερνητικές επιλογές και βρίσκεται κοντά στο Μαξίμου με την δήλωσή του στο Der Spiegel άναψε φωτιές στην κυβέρνηση που έτρεχε να σβήσει φωτιές λόγω της δήλωσης πώς μπορεί να μην πληρωθεί το ΔΝΤ στις 9 Απριλίου. 

Το Μαξίμου από την μία δεν επιθυμούσε να «αδειάσει» τον υπουργό διοικητικής μεταρρύθμισης που ουσιαστικά δεν είπε κάτι που δεν έχει υπονοήσει και ο Αλέξης Τσίπρας, από την άλλη όμως δεν ήθελε να σέρνεται στο εξωτερικό η εντύπωση πως υπάρχουν ειλλημμένες αποφάσεις να μην πληρωθούν οι δανειστές. Ειδικά σ’ αυτήν την φάση που προσδοκά να κλείσει η συμφωνία το συντομότερο δυνατόν για να ξεκλειδώσει το θέμα της ρευστότητας. 

Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει σήμερα στο υπουργείο Υγείας για ενημερωτική συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.