Την πρόθεσή του να συμμετάσχει σε έναν κυβερνητικό συνασπισμό προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ εξέφρασε σε συνέντευξη στο Bloomberg, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. 

Εάν το σχέδιο είναι να κρατηθεί η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, τότε θα παρέχουμε στήριξη. Η έξοδος από την Ευρωζώνη θα σήμανε την καταστροφή» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ

Ο κ. Σαμαράς αρνήθηκε πως δεν στηρίζει την κυβέρνηση στην προσπάθειά της να αποφύγει μια οικονομική και κοινωνική έκρηξη, σημειώνοντας ότι έχει στηρίξει και τα δύο νομοσχέδια που έχει φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή.

«Για την Ευρωζώνη, μια έξοδος της Ελλάδας θα είχε αντίκτυπο αλλά όχι τον ίδιο όσο τέσσερα χρόνια πριν. Αλλά και πάλι θα είναι τεράστιος, θα είναι πολιτική καταστροφή», τόνισε, ενώ πρόσθεσε πως «η κατάσταση είναι ασφυκτική λόγω της αβεβαιότητας» ενώ παρότρυνε τον πρωθυπουργό να «σταματήσει τους θεατρινισμούς γιατί ο λογαριασμός ανεβαίνει».

«Βλέπω πολλά λόγια, πολλή θεωρία, πολλά ψέματα και καθόλου πράξεις. Όλα αυτά δημιουργούν ένα ερωτηματικό», τόνισε αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης. 

Η κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, που συμφώνησε τον Φεβρουάριο κατά την επέκταση του μνημονίου, όπως πρόσθεσε.

«Σε αντίθετη περίπτωση, εάν ιδεολογικά αποφασίσουν να μην τηρήσουν την συμφωνία, τότε μπορεί να έχουν να κάνουν με στάση πληρωμών»

Αναφερόμενος στα «ανοίγματα» προς τη Ρωσία είπε πως «όταν βρίσκεσαι στην Ευρώπη και ζητάς από τους Κινέζους, τους Ιρανούς και τους Ρώσους να σε χρηματοδοτήσουν, δεν στέλνεις ένα σήμα στην υπόλοιπη Ευρώπη ότι δεν είναι στην ουσία υπερ της ευρωπαϊκής πολιτικής;" καταλήγει.