«Η περαιτέρω στελέχωση του Λιμενικού Σώματος που έχει δρομολογηθεί από πέρυσι, να συνεχιστεί χωρίς άλλες ολιγωρίες και να μη θυσιαστεί και αυτή στον βωμό των κυβερνητικών ιδεοληψιών "περί ανοιχτών συνόρων"», σημειώνει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Σε ανακοίνωσή του, ο γραμματέας Στρατηγικού σχεδιασμού και Προγράμματος της ΝΔ και βουλευτής Β' Αθηνών, με αφορμή προσλήψεις στο λιμενικό που δεν ολοκληρώθηκαν λόγω εκλογών αλλά και αλλαγές στους διαγωνισμούς κατάταξης που προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Θ.Δρίτσας, αναφέρει:

Μετά από δύο μήνες αδικαιολόγητης αδράνειας και ενώ ο προβλεπόμενος έλεγχος νομιμότητας των διαγωνισμών από τον ΑΣΕΠ έχει από καιρό ολοκληρωθεί, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού αποφάσισε επιτέλους να υλοποιήσει την υποχρέωσή του για την κατάταξη των 110 Δοκίμων Υπαξιωματικών και 45 Δοκίμων Σημαιοφόρων στο Λιμενικό Σώμα που είχε αποφασίσει και δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά είχε ανασταλεί λόγω εκλογών. Δυστυχώς, λόγω της ολιγωρίας δύο μηνών, χάθηκε πολύτιμος χρόνος και σχεδόν μια εκπαιδευτική χρονιά, ώστε τα στελέχη αυτά να αναλάβουν δράση.

Το υπουργείο Ναυτιλίας προτείνει αυτοσυγκράτηση

«Λίγη αυτοσυγκράτηση» συστήνει στον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με ανακοίνωση που εξέδωσε, το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

«Ο κ. Βαρβιτσιώτης αφού με την πολιτική του προσέθεσε ένα ακόμα πρόβλημα, στα πολλά που μας κληρονόμησε στο υπουργείο Ναυτιλίας, έρχεται τώρα με ανακοίνωσή του, να παίξει τον ρόλο του τιμητή. Δεν περιμένουμε, βέβαια, να αναγνωρίσει την προσπάθεια του υπουργείου να μην παίξει παιχνίδια στις πλάτες των νέων που, στις δύσκολες αυτές συνθήκες, έχουν τη φιλοδοξία να σταδιοδρομήσουν στο Λιμενικό Σώμα. Θα περιμέναμε, όμως, να μην αναπαράγει στην ανακοίνωσή του την ακροδεξιά ατζέντα περί μεταναστευτικού, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα της πολιτικής του και στο θέμα αυτό» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας, έρχεται να διορθώσει μια κατάφωρη αδικία που ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Βαρβιτσιώτης οργάνωσε τους διαγωνισμούς κατάταξης στο Λ.Σ. έχει δημιουργήσει: Να υπάρχουν υποψήφιοι που έχουν αξιολογηθεί υψηλότερα από επιτυχόντες, ωστόσο να μην κατατάσσονται στους επιτυχόντες εξαιτίας ποσοστώσεων που δεν στηρίζονται σε καμία λογική. Αντίθετα, λοιπόν, από όσα επικαλείται ο κ. Βαρβιτσιώτης, με την απόφαση του υπουργού κ. Δρίτσα, επιδιώκεται η αποκατάσταση της νομιμότητας και η ενίσχυση του Λ.Σ. εκτός των 110 Δόκιμων Υπαξιωματικών και των 45 Δοκίμων Σημαιοφόρων που έχουν επιτύχει στο διαγωνισμό με 83 επιπλέον Δόκιμους Υπαξιωματικούς και 69 επιπλέον Δόκιμους Σημαιοφόρους και για το σκοπό αυτό, έχει αποσταλεί αιτιολογημένο ερώτημα προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους» καταλήγει η ανακοίνωση.