Τη θέση ότι είναι απαράδεκτο η κοινή γνώμη να ενημερώνεται από τις ιστοσελίδες για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών. 

Μιλώντας στη Βουλή και απαντώντας στο σχόλιο του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση, ο οποίος είπε ότι οι βουλευτές ενημερώνονται από το διαδίκτυο για τις προτάσεις της κυβέρνησης, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε:

Αυτό δεν ήταν δική μας επιλογή, μας επιβάλλεται η πλήρης εμπιστευτικότητα όσων λέγονται. Κρίνω ότι αυτή η εμπιστευτικότητα θίγει τα συμφέροντα της Ευρώπης και ότι αυτές οι διαρροές υπονομεύουν την εμπιστοσύνη προς τους θεσμούς.

Ο κ. Βαρουφάκης πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε ζητήσει, σε διάφορα στάδια, να δημοσιοποιηθούν οι προτάσεις αυτές, επικαλέστηκε τη διαρροή του Πίτερ Σπίγκελ στους Financial Times και ανέφερε πως δεν το διέρευσε η ελληνική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι θα ήθελε να είχε σε κοινή θέα της κοινής γνώμης, τις προτάσεις της.

«Αυτού του είδους η δήθεν εμπιστευτική διαδικασία, υπονομεύει τις σχέσεις των χωρών των Ευρωπαϊκής Ένωσης», επέμεινε ο υπουργός.