Επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης με αφορμή τη συνέντευξη του κ. Σαμαρά στο Bloomberg όπου τάχθηκε υπέρ μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Ο κ. Σακελλαρίδης σχολίασε πως «ο κ. Σαμαράς δηλώνει πρόθυμος για κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα συνεχίσει το ημιτελές έργο του. Αυτό, ευτυχώς, έμεινε ανολοκλήρωτο στις 25 Γενάρη».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «σήμερα ο ελληνικός λαός φαίνεται να αποδοκιμάζει ακόμη περισσότερο την κυβερνητική του θητεία και να στηρίζει ακόμη περισσότερο την σημερινή κυβέρνηση, ανεξάρτητα από την πρόσφατη ψήφο του». 

«Για αυτό και συνεχίζουμε βάζοντας τα μνημόνια στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, υπερασπιζόμενοι τις ευρωπαϊκές αξίες της ευημερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας, με αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα. 
Σενάρια για κυβέρνηση μνημονιακής ενότητας, που απεργάζονται τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και διάφορα κέντρα και παράκεντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό είναι όνειρα εαρινής νυκτός» τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης. 

Εν τω μεταξύ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας τη δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Καραγκούνη, σχετικά με τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις του Υπουργείου Οικονομικών ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η μνημονιακή αξιωματική αντιπολίτευση, μνημόνια ονειρεύεται. Ουδείς αναμάρτητος».