«Καρφιά» προς την ελληνική κυβέρνηση έριξε ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Πολιτική Γειτονίας και τη Διεύρυνση, ο Αυστριακός Γιοχάνες Χαν, για τους χειρισμούς της στη διαπραγμάτευση, εκφράζοντας την ελπίδα ότι μπορεί να υπάρξει μια συμφωνία προς το συμφέρον των ανθρώπων στην Ελλάδα.

«Χωρίς σχέδιο δεν μπορούν να γίνονται διαπραγματεύσεις, αυτό δεν είναι επαγγελματικό και το επικρίνω», σημειώνει σε δηλώεις του στην αυστριακή εφημερίδα Kurier προσθέτοντας, ότι εδώ και μήνες υπάρχει στασιμότητα στο κυβερνητικό έργο στην Ελλάδα και η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια της στασιμότητας και πρέπει να δράσει.

Κατά την άποψή του η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δείχνει υπομονή και κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί και έγκειται τώρα στην ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο και ολοκληρωμένο μεταρρυθμιστικό σχέδιο για το οποίο η Ελλάδα δεσμεύτηκε στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.
«Η κατάσταση είναι σοβαρή. Ελπίζω, ότι μπορεί να υπάρξει μια συμφωνία προς το συμφέρον των ανθρώπων στην Ελλάδα», καταλήγει.