«Θα κάνουμε τα πάντα για να φανεί η αλήθεια και να αποκαλυφθούν οι χοντρές πολιτικές σκοπιμότητες», τόνισε ο Φίλιππος Πετσάλνικος, σχετικά με την Εξεταστική Επιτροπή για το Μνημόνιο.

Μιλώντας στον Real Fm και την εκπομπή των Τάκη Χατζή και Μάκη Γεωργίου, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε:

Αφού κανείς θέλει να κάνει εξεταστική για τις συνθήκες υπό τις οποίες η χώρα με απόφαση της τότε κυβέρνησης κατέφυγε σε αναγκαστικό δάνειο, θα πρέπει να διερευνήσει το χρονικό διάστημα πολύ πριν το 2009. Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα. Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει πολιτική κάλυψη. Θα κάνουμε τα πάντα για να φανεί η αλήθεια και να αποκαλυφθούν οι χοντρές πολιτικές σκοπιμότητες. 

Ο κ. Πετσάλνικος πρόσθεσε πως «οι εξεταστικές επιτροπές ασχολούνται με τον εντοπισμό πολιτικών ευθυνών και όσο κι αν γίνει προσπάθεια να αρχίσει η διερεύνηση από το 2009, δεν θα μπορέσουν να αποφύγουν τη συζήτηση και την αναζήτηση στοιχείων για το προηγούμενο διάστημα», ενω είπε ότι «είναι αυταπόδεκτη η συστηματική, υπόγεια συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ και του καραμανλικού κατεστημένου. Ο Καραμανλής είπε ψέματα πριν από τις εκλογές του 2009 για το έλλειμμα. Η πενταετία Καραμανλή ήταν καθοριστική για τον κατήφορο της οικονομίας».

Όσον αφορά στον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Γιώργο Γεωργίου, ο κ. Πετσάλνικος ανέφερε πως «τοποθετήθηκε στην ΕΛΣΤΑΤ, μετά τη δημόσια προκήρυξη του Παπακωνσταντίνου. Το γ' τρίμηνο του 2009 ο Γεωργίου δεν ήταν στην ΕΛΣΤΑΤ. Το έλλειμμα είχε δημιουργηθεί νωρίτερα, με όσα είχαν προηγηθεί». 

Ο ίδιος επεσήμανε ότι «ο ελληνικός λαός καταψήφισε το ΠΑΣΟΚ, γιατί σήκωσε όλο το βάρος με αποφάσεις που δεν ήταν ευχάριστες», ενώ σε άλλο σημείο είπε πως «υπάρχουν αρκετά κοινά σημεία της σημερινής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με την ηγεσία της αριστεράς το 1989, που συνεργάστηκε με την τότε δεξιά, με σκοπό να εξοντώσουν τον Ανδρέα Παπανδρέου». 

Όσον αφορά στα χθεσινά γεγονότα στον προαύλιο χώρο της Βουλής, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής τόνισε πως «έρχονται να προστεθούν σε προηγούμενα γεγονότα και συμπεριφορές που δεν μας τιμούν». 

Σχετικά με το αν η ομάδα των αντιεξουσιαστών παρανόμησε, είπε ότι δεν έχει ψάξει την ποινική πλευρά του θέματος και υπογράμμισε πως «το σημαντικό είναι ότι ακόμη και ο θεσμός του κοινοβουλίου αντιμετωπίζει τέτοιες συμπεριφορές και απαξιώνεται».

Επίσης, ο κ. Πετσάλνικος δήλωσε ότι λυπάται για τη στάση της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, και την κατηγόρησε ότι ανοίγει την όρεξη σε επίδοξους ακτιβιστές «να κάνουν τα νούμερά τους μπροστά ή μέσα στο Κοινοβούλιο».