Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, τους νέους αρχηγούς ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ, καθώς και τους νεοπροαχθέντες αντιστράτηγους, αντιναύαρχους και αντιπτέραρχους δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος απευθυνόμενος στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων επισήμανε ότι θα πρέπει να έχουν συναίσθηση ότι δεν υπερασπίζονται μόνο τα σύνορα της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία -μετά από το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο- είναι τα σύνορα των κρατών-μελών της.

Και τόνισε:

Τα σύνορα αυτά δεν καθορίζουν μόνο την έκταση της stricto sensu κυριαρχίας μας, αλλά και όλα εκείνα τα δικαιώματα που απορρέουν από την κυριαρχία και από τα σύνορα, ιδίως δε τα δικαιώματα που αφορούν την εκμετάλλευση των κάθε είδους φυσικών μας πόρων. Πράγμα που έχει συνέπειες και σε ό,τι αφορά στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

Ο κ. Παυλόπουλος διαβεβαίωσε, επίσης, τη στρατιωτική ηγεσία ότι θα στηρίζει το έργο που επιτελούν, έχοντας «πλήρη συναίσθηση, και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά ιδίως η κυβέρνηση, της τεράστιας σημασίας της αποστολής σας. Και θα κάνουμε τα πάντα -και γίνονται τα πάντα- ώστε να έχετε αυτό το οποίο σας χρειάζεται και προσωπικώς και σε ό,τι αφορά τα μέσα, τα οποία είναι απαραίτητα για να επιτελέσετε την αποστολή σας».

Σημείωσε δε ότι αισθάνθηκε την παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων όταν πριν από λίγες μέρες επισκέφθηκε το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, στη Κύπρο. «Η Ελλάδα είναι παρούσα, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι παρούσες στην Κύπρο. Και θα είναι παρούσες ώσπου να φύγει και ο τελευταίος από τα στρατεύματα κατοχής, καθώς και ο τελευταίος έποικος» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.