Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος

Συνέχεια στην χθεσινή αντιπαράθεση που ξεκίνησε με αφορμή  την είσοδο των αντιεξουσιαστών στη Βουλή, έδωσαν η Ζωή Κωνσταντοπούλου και τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της διάσκεψης των Προέδρων.

Χαρακτηριστική της κατάστασης και των διαξιφισμών που υπήρξαν, ήταν η διάρκεια της συνάντησης που έφτασε τις τρεις ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένταση υπήρξε όταν  ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να ρώτησε την Πρόεδρο αν αναζητήθηκαν ευθύνες για ότι συνέβη και υπογράμμισε ότι υπάρχουν δικογραφίες και στοιχεία για τα άτομα αυτά. Έκανε δε λόγο για ένα «χώρο που έχει ροπή προς τη βία».

Από την πλευρά του Ποταμιού, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Σπύρος Λυκούδης φέρεται να ρώτησε την κ. Κωνσταντοπούλου γιατί κάλυψε τους αντιεξουσιαστές

Πάντως μετά την ολοκλήρωση της διάσκεψης και μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης εμφανίστηκε στην ίδια γραμμή με την Πρόεδρο. Όπως είπε, όταν τρεις θεσμικοί φορείς, η Πρόεδρος της Βουλής, ο Φρούραρχος και η Δικαιοσύνη δεν βλέπουν πουθενά ποινικές ευθύνες, τότε πρόκειται προφανώς για ένα καθαρά πολιτικό ζήτημα. Χρησιμοποίησε μάλιστα τον ίδιο ακριβώς όρο για να περιγράψει την κίνηση των αντιεξουσιαστών, λέγοντας πως πρόκειται για μια «αντικανονική είσοδο».