Για την πορεία της οικονομίας ενημέρωσαν την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης έκανε μία αναδρομή στις εξελίξεις μετά τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, επισημαίνοντας ότι πολλές φορές παρατηρήθηκε το φαινόμενο να υπονομεύονται οι προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας, όχι τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο σε τεχνικό.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι ενώ πολλές φορές οι εταίροι ζητούν εμπιστευτικότητα, κείμενα που αποστέλλονται από την Αθήνα διοχετεύονται στον ξένο Τύπο, με στόχο να απαξιωθούν και να μην γίνει ουσιαστική συζήτηση.

Παράλληλα, διευκρίνισε πως σημαντικό μέρος του πλεονάσματος που προβλέπεται στις ελληνικές προτάσεις, που τελούν υπό διαπραγμάτευση, θα προέλθει από την ανάπτυξη και όχι από την εφαρμογή μέτρων λιτότητας, ενώ ενημέρωσε τους βουλευτές για το έγγραφο με τις ελληνικές προτάσεις που συζητείται με τους θεσμικούς εταίρους.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης από την πλευρά του αναφέρθηκε στην επίσκεψη του ιδίου και του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, στην Κίνα, αλλά και στην επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μόσχα, επισημαίνοντας ότι τα ταξίδια αυτά ανοίγουν νέους δρόμους για την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.

Ο κ. Δραγασάκης, με βάση την έως τώρα κυβερνητική εμπειρία, σημείωσε ότι υπάρχει πολύχρονη ανισορροπία εντός της ΕΕ για τη χώρα μας, κάνοντας λόγο για «ασύμμετρη σχέση», και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση από την ημέρα που εξελέγη, επιδιώκει να εξισορροπήσει την κατάσταση και να αναβαθμιστεί η θέση της Ελλάδας εντός της ΕΕ.