Αισιόδοξος πως θα επιτευχθεί αμοιβαία επωφελή συμφωνία με τους εταίρους εμφανίστηκε σήμερα ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε επεσήμανε πως «η μάχη που δίνει η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες, μας αφορά όλους» και πρόσθεσε:

Είδαμε για πρώτη φορά ότι υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης, που μέχρι τώρα δεν τα γνωρίζαμε. Ήδη, η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, έχει κάποια οφέλη.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι οι εταίροι έχουν αναγνωρίσει πως η μνημονιακή πολιτική προκάλεσε ανθρωπιστική κρίση.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω από τις προγραμματικές δεσμεύσεις της και πως δεν πρόκειται να δεχθεί μέτρα λιτότητας, ενώ σχετικά με το κυβερνητικό έργο τόνισε πως υλοποιείται ήδη το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, αναφερόμενος στους νόμους που έχουν ήδη ψηφιστεί, αλλά και στα νομοσχέδια που προωθούνται προς ψήφιση από την Βουλή.

Στο πλαίσιο απάντησης για το θέμα των καταλήψεων, ο Τάσος Κορωνάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο διακριτό ρόλο κόμματος και κυβέρνησης, τονίζοντας ότι τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανεξάρτητα και θα είναι μέσα στην κοινωνία, με ακόμη πιο ενεργή συμμετοχή στα μαζικά κινήματα.